Când vor veni vremurile în care spitalele vor fi echipate corespunzător?

Eu îmi pun întrebarea asta de mai bine de 10 ani și se pare că momentul cu pricina se lasă foarte așteptat. Poate că peste vreo 200 de ani când sistemul sanitar de stat va fi vindecat de hoție, vor intra lucrurile în normal. Atunci nu va mai fi nimic ciudat dacă medicii vor purta halate medicale oferite de Dispotrading, sălile vor fi echipate la standarde europene, curățenia va fi ceva la ordinea zilei și așa mai departe. Cred că suntem cu 200 de ani în urma Europei și asta doar din cauza faptului că nimeni nu vrea să schimbe cu nimic sistemul. Au lălăit-o așa 26 de ani și iată-ne că avem de suferit. Deocamdată nu avem nici o șansă în a renaște.

Cred că țara asta a avut cel puțin vreo 20 de miniștri ai sănătății în 26 de ani de la Revoluție și nu pot să înțeleg cum au putut să reușească performanța să închidă spitale când o Europă întreagă a avut grijă să le întrețină și să le modernizeze pe cele actuale și să construiască altele noi? Cum Dumnezeului la alții se poate și la noi nu?

Și cei care spun că România e țară săracă și că din cauza politicienilor nu sunt bani, să se gândească mai bine. Din cauza politicienilor care fură cu sacii sau din cauza celor care stau acasă și așteaptă suta de euro de la membrul familiei plecat la muncă în străinătate? Când oamenii or să vrea să se ducă la muncă, or să vrea să muncească, atunci lucrurile vor începe să se îndrepte și în țara asta.

Spitale echipate corespunzător nu o să vedem noi pentru că prin nemuncă și prin incultură nu se va clădi niciodată o generație care să fie capabilă să evolueze. În România involuția este atât de clară încât nu mai încape îndoială că tranziția va dura sute de ani. Ce halate medicale? Ce echipament de protecție pentru personalul din spital? Nu o să avem noi niciodată acces la așa ceva, poate copiii noștri să prindă acel moment ce început al tranziției.

Reply