3 motive să cumperi o centrală termică pe gaz în condensație

Să alegi o centrală termică e un lucru destul de complicat pentru că trebuie să analizezi foarte bine rentabilitatea. În momentul în care spui că vrei să încălzești o casă trebuie să știi exact care este volumul acesteia și care sunt posibilitățile din punct de vedere al combustibilului folosit. Există situații în care singura opțiune este o centrală termică pe lemne, există situații în care curentul electric este singura alternativă dar există și situații în care poți monta o centrală termică pe gaz.

Ei bine, în cele ce urmează despre centrale pe gaz vom discuta, pentru că în cazul în care există un branșament, este cea mai ieftină și mai convenabilă soluție. Există cel puțin 3 motive pentru care eu unul recomand centrale termice în condensație dacă există posibilitatea de a monta una, în detrimentul celor pe electricitate sau chiar pe lemne.

3 motive să cumperi o centrală termică pe gaz în condensație

  1. Centralele termice pe gaz sunt cele mai ieftine. Dacă veți intra pe Berluni.ro veți vedea că o centrală termică pe gaz costă de la 2000 de lei în sus, ceea ce mie unul mi se pare super ok pentru că interesul tău este destul de simplu: să investești cât mai puțin.
  2. Centralele termice pe gaz sunt cele mai convenabile. Gazul este cel mai ieftin, mai ieftin decât curentul electric. Cei care au centrale termice pe curent sunt exasperați de costurile mari. Prețul kw crește de la an la an, să nu mai zic de momentele în care apar penele de curent pur românești.
  3. Centralele termice pe gaz sunt cele mai confortabile. Nu ești nevoit să faci nimic dacă ai o centrală termică pe gaz. Dacă optezi pentru una pe lemne, vei fi nevoit să depui ceva muncă în a o alimenta, să nu mai zic de faptul că lemnele acelea trebuie probabil sparte și cărate. E mult de muncă la o centrală termică pe lemne.

Acestea sunt cele mai importante 3 motive pentru care eu unul consider că ar trebui să cumperi o centrală termică pe gaz în condensație în detrimentul celor pe curent electric sau lemne, în cazul în care aveți posibilitatea de a vă racorda la rețea de gaze naturale.

Reply