Cum îți dai seama dacă o mașină este ieftin de întreținut?

Orice român își dorește o mașină ieftin de întreținut. Bine, cu excepția celor care au umplut străzile cu Audi, BMW, SUV-uri, mașini mai scumpe decât garsonierele în care locuiesc dar despre asta nu vom discuta acum. Acum vom discuta despre cum îți dai seama că o mașină este ieftin de întreținut prin prisma prețurilor consumabilelor și nu în ultimul rând, de unde trebuie să le comanzi.

Așadar, vom discuta în cele ce urmează despre piese auto, de la celebra curea distribuție până la celebrul kit de ambreiaj.

Cum îți dai seama dacă o mașină este ieftin de întreținut?

Primul lucru la care trebuie să te uiți, să vezi cât costă, este acea curea distribuție. De fapt nu doar cureaua, ci și rolele pentru că de cele mai multe ori, cureaua nu depășește 50 de lei. Oricum îți vei face o idee despre cât de ieftin este kitul complet văzând cât costă doar cureaua. Din punctul meu de vedere, o mașină ieftin de întreținut nu trebuie să aibă un kit de distribuție mai scump de 400 de lei.

După distribuție, trebuie să te mai gândești și la kitul de ambreiaj. Din punctul meu de vedere, ambreiajul face parte tot din partea consumabilelor pentru că având piese în mișcare, inevitabil va sosi momentul în care acesta va ceda. Dacă mai pui la socoteală și proasta gestionare a ambreiajului de către șofer, clar va trebui schimbat mai repede. Un preț bun pentru un kit de ambreiaj este tot undeva la 400 – 500 de Ron, maxim. De exemplu, pentru un Mercedes A Class, este 2000 de lei iar mașina poate fi cumpărată cu mai puțin de 1500 euro cu totul. Asta așa ca să  vă faceți o idee.

Unde poți să cumperi piese auto ieftine?

Sfatul meu este să faci o comandă piese auto online. De ce te îndrum către online? Pentru că prețurile sunt mai mici față de ce vei plăti la magazinele din oraș. Magazinele din oraș profită la maxim de faptul că au vad iar oamenii au nevoie de piese. Magazinele online nu sunt așa, pentru ele fiecare client contează, așa că nu-și va bate nimeni joc de clienți și veți avea parte de cele mai bune prețuri.

Reply