Ce șanse sunt pentru o căsnicie fericită când ai socrii de coșmar?

Soacra de coșmar – ultimul lucru pe care ți-l poți dori pe cap în momentul în care crezi în sfârșit că ți-ai găsit fericirea. De cele mai multe ori soacrele devin un coșmar în cazul în care sunt foarte atașate de proprii copii. Unii părinți nu pot să priceapă că al lor copil a crescut, că e matur și că nu mai are nevoie de îndrumare. acești părinți continuă să dea indicații și să ghideze viața tinerilor uneori într-un mod atât de enervant încât a apărut inevitabil mitul soacrei.

Există și foarte multe cupluri care se înțeleg perfect cu socrii, nu trebuie să generalizăm să spunem că absolut toți părinții de copii sunt exagerați și că doresc să manevreze proaspăta căsnicie într-un mod malefic. Problemele apar în momentul în care ai de-a face cu „băiatul mamei” sau „fata tatei”, în momentul în care ai un partener încă necopt și nedesprins de părinți, încă imatur. Evident, eu unul nu recomand să ceri în căsătorie o femeie care este foarte dependentă de părinți sau dacă ești femeie, să nu accepți propunerea dacă vine din partea unui bărbat mămos pentru care părinții par să fie mereu mai importanți decât relația în sine. Dacă totuși se întâmplă, sunt șanse mari să ai parte de o căsnicie destul de zbuciumată, cu mulți nervi și multe certuri.

Repet, nu toți socrii sunt de coșmar, există și oameni cu capul pe umeri care chiar dacă văd copii în tineri de 30 de ani, se limitează la a da sfaturi, nu se bagă cu picioarele în căsnicia lor.

Ce poți face dacă dai de niște socrii de coșmar?

Păi în primul rând să te întrebi dacă ai făcut bine că ai cerut în căsătorie o fată necoaptă, mult prea dependentă de părinți decât ar trebui. După ce-ți pui întrebarea asta, poți să începi să speri să vei găsi în socrii niște oameni inteligenți care vor înțelege cu vorba bună că nu îți place să se bage în treburile voastre. Evident, în 90% dintre cazuri nu o să ai parte de oameni inteligenți dacă sunt disperați după controlul căsnicie voastre, așa că în cel mai bun caz, îți iei nevasta și pleci într-un oraș ceva mai inaccesibil, de unde să nu mai poată să vă deranjeze. Dacă nu vei putea să faci pasul acesta, nasol… Va trebui să înduri niște socrii de coșmar zilnic…

 

Reply