Mini-Ghid pentru bărbați-ținuta la o nuntă sau la un botez

Ai fost invitat la o nuntă sau la un botez și nu știi cum să te îmbraci? Indiferent că mergi la o petrecere într-un club, într-un restaurant sau în aer liber, trebuie să cunoști și să respecți anumite reguli ale codului vestimentar.

Atunci când ești în căutarea unui costum pentru un astfel de eveniment, trebuie să știi că cel mai important lucru este să arăți cool și elegant, dar să nu ieși prea mult în evidență.

Codul vestimentar semi-elegant este din ce în ce mai des întâlnit la petrecerile de nuntă sau botez.  Fiind mai relaxat și mai sofisticat, un costum smart-casual sau un costum slim-fit este alegerea perfectă pentru astfel de evenimente.

Costumul

IMG_6701-750x750

Un costum mai închis la culoare este punctul de plecare al unei ținute de petrecere. Negru, bleumarin sau gri-închis, toate sunt variante acceptabile, cu care nu vei da greș la o nuntă sau la un botez.

Sacoul trebuie să fie bine încadrat pe umeri, să fie confortabil și să permită purtarea cămășii și a vestei pe dedesubt. În mod paradoxal, umerii unui sacou pe măsura purtătorului nu vor ieși în evidență aproape deloc, ci vor părea că fac parte dintr-un ansamblu natural, elegant.

Talia sacoului este marcată prin încheierea nasturelui: în cazul sacoului cu cu 2 nasturi – nasturele de sus, iar la sacoul cu 3 nasturi – nasturele din mijloc. Sacoul trebuie să acopere, în spate, fesele, iar la mâneci nu trebuie să depășească mâneca cămășii, pentru a putea scoate în evidență butonii.

Cămașa

camasa

Când vine vorba de cămașă, simplu este cuvântul de bază. Nu poți da greș cu o cămașă de culoare albă, dar și una colorată cu model discret poate fi potrivită. Cămașa trebuie să fie perfect curată, bine călcată.

Pantofii

pantofi

Pantofii se recomandă să fie eleganți, din piele naturală, închiși la culoare și bine îngrijiți.  Pantofii maro se asortează bine cu costumele bleumarin, gri și maro. Pantofii negri se asortează cu costume de orice culoare.

Cravata

cravata maro cu model abstract (5)-750x750

Lungimea cravatei este foarte importantă. Vârful cravatei trebuie să ajungă până în dreptul curelei – nici mai sus, nici mai jos de atât. Când vine vorba de nod, alegerea cea mai bună este nodul four-in-hand, deoarece este mai puțin voluminos, alungit și foarte ușor de realizat.

Cravatele se aleg în funcție de anotimp. Vara se poartă cravate din mătase sau bumbac, iar iarna, în funcție de costum, din lână sau cașmir.

Butonii

butoni dreptunghiulari negri cu romburi argintii-750x750

Calitatea butonilor este dată de valoarea materialelor din care sunt confecționați și din perfecțiunea detaliilor. Butonii dau ținutei tale un plus de individualitate și întregesc cu stil și eleganță liniile cămășii și ale costumului tău. Pentru o ținută semi-elegantă, alege o pereche de butoni extravaganți, adaptați culorii costumului.

Dacă vrei să achiziționezi costume bărbătești și accesorii la un raport excelent calitate/preț, vizitează magazinul online http://www.e-costume-barbatesti.ro sau magazinul fizic Ricardo Montesi din București, de pe Sos. Nicolae Titulescu nr. 18.

Reply