Egoismul în relație. Există sau este doar un mit?

Se spune că în momentul în care iubești pe cineva cu adevărat, ești dispus să aduci și luna de pe cer pentru persoana cu pricina, ești capabil să-ți dai și viața. Dar oare chiar așa este? Oare chiar există un sentiment atât de puternic într-o relație astfel încât să facă individul să devină fără de egoism? Egoismul este în natura noastră, oamenii au fost dintotdeauna egoiști și de exemplu, pentru ca oamenii să fie mai buni și să împartă cu aproapele, a fost nevoie de religie. Religia este cea care propovăduiește ideea de a împărți din avutul tău, nu?

Așadar, poate iubirea să elimine egoismul? Cel puțin între cei doi între care se înfiripă relația. E clar că atunci când iubești, dorești ce-i mai bun pentru cel de lângă, dorești să oferi cât mai mult dar să și primești. Relația este un bun exemplu în care egoismul nu mai este o problemă decât în cazul în care nu există sentimente sincere. Relațiile create pe materialism sau interes sunt acaparate cu timpul de un egoism aparte care se poate observa chiar și din exterior.

Egoismul într-o relație nu ar trebui să existe nici măcar în glumă. Fiecare ar trebui să aibă grijă cât mai bine de partenerul de viață și să ofere cât mai mult pentru că până la urmă cam asta  înseamnă a iubi =  a dărui bucurie. Bucurie nu ai cum să dăruiești dacă ești zgârcit, lacom, egoist. Oamenii care nu vor să ofere probabil că nu vor avea niciodată parte de o relație serioasă pentru că există așteptări din partea celui care iubește. Atunci când iubești dar simți că nu ești iubit în măsură cel puțin egală, automat ești considerat egoist și relația cu pricina este în pericol.

Știu că într-o relație cei doi nu se vor putea iubi niciodată în egală măsură, dar nu e nevoie de un echilibru perfect pentru eradicarea egoismului dintr-o relație. E nevoie de sentimente adevărate, nealterate de anumite interese. Egoismul nu este un mit, este o realitate în ziua de azi tot mai des întâlnită pentru că la baza relației nu mai stă demult sentimentul, ci atracția primară. Cu cât sentimentul este mai absent, cu atât există mai mult egoism.

Reply