Care este ceaiul tău preferat?

Ceaiurile sunt propovăduite în societatea românească de mulți ani, încă de pe vremea lui Ceaușescu deși unii dintre noi am fii tentați să credem că suntem o țară a cafelei, nu a ceaiului… Ei bine, se pare că românii cumpără foarte multe ceaiuri, deși nu avem o tradiție asemenea englezilor. Dar care sunt cele mai consumate ceaiuri de către români? Care este ceaiul care place majorității în condiția în care pe internet se caută chiar și ceai Rooibos la preț competitiv?

Ceaiurile medicinale, de departe cele mai consumate de către români

Nu știu dacă frica de medicii incompetenți sau lipsa banilor îndeamnă oamenii să folosească ceaiuri în speranța unor vindecări, însă cert este că acestea au efectul așteptat. Nu, ceaiurile nu vindecă asemenea medicamentelor, însă folosite pe termen lung  și foarte lung au cam același efect. Faptul că sunt naturale ajută foarte mult. Așadar, mușețelul, sunătoarea, gălbenelele sunt cele mai dorite plante pentru ceaiuri, în topul preferințelor românilor alături de mentă și lămâie.

Cred că ar trebui instituită și la noi o tradiție cum au englezii măcar seara. Dimineața suntem cu cafeaua-n bot, seara înainte de culcare nimic nu-i mai bun decât un ceai fierbinte. Bine, ceai fierbinte după caniculă, nu acum, căci fierbem și așa de la căldura de afară și de la șters, nu mai avem nevoie de grade în plus. Poți să cumperi ceaiuri ce se pot bea și reci, sunt pe Artaceaiului.ro o grămadă.

Este unul dintre cele mai reprezentative magazine online pentru pasionații de ceaiuri. Știu că aveți impresia că ceaiurile cumpărate din hipermarketuri sunt bune, însă eu vă recomand un magazin specializat în așa ceva pentru că sunt cu totul alte concentrații, plus foarte multe sortimente de  care poate nici nu ați auzit.

Întotdeauna am încurajat cumpărăturile online chiar dacă este vorba despre o sumă ceva mai mică, tot ce cumperi de pe net se dovedește a fi mult mai calitativ față de ce găsești prin niște hipermarketuri mulate parcă după o mentalitate a oamenilor care deși au bani, preferă cantitate, nu calitate.

Care este ceaiul tăi preferat și de ce? Lasă-mi în comentariu la acest articol răspunsul tău.

Reply