Care este vârsta ideală pentru o relație serioasă?

Relațiile serioase sunt tot mai scumpe la vedere în societatea românească și asta din cauza unui aspect foarte important: compatibilitatea. E clar că dacă între cei doi nu există compatibilitate, nu are cum să existe durată, nu există acel liant important după ce dispare atracția primară. Dar care oare este vârsta la care poți spera la o relație de lungă durată?

Perioada 12 – 16 ani

Când ai până în 16 ani, nu există seriozitate. Nu oferi, nu primești chiar dacă acum sunt momentele cele mai dramatice. Acum ai impresia că pică cerul pe tine în momentul în care te desparți de iubită. Așa sunt primii fiori ai dragostei resimțiți, dar din păcate prima parte a adolescenței nu are nici o legătură cu relațiile de lungă durată. Azi îți place cineva, mâine altcineva.

Perioada 16 – 20 ani

Este o perioadă în care te maturizezi, însă din păcate nu este una foarte stabilă, propice relațiilor de lungă durată pentru că se termină liceul și urmează facultatea. Rare sunt situațiile în care el și ea se duc în același oraș la facultate. Este perioada în care apar primele despărțiri ceva mai mature, dar și infidelitatea. Așa e când apare conștiința și fiecare o folosește cum crede de cuviință.

După 25 de ani

După 25 de ani după ce ai terminat facultatea, după ce ai văzut cum e să locuiești singur, după ce ai trecut prin câteva relații nereușite începi să cam știi ce vrei de la tine, de la viață și de la viitorul partener. După 25 de ani este vârsta la care poți spera la o relație de lungă durată, serioasă, în care compatibilitatea să fie mai importantă decât atracția fizică. Aceasta este perioada în care-ți dai seama că aspectul fizic nu este totul, că sufletul are destul de multă importanță și că aparențele sunt extraordinar de înșelătoare…

Așadar, dacă aveți sub 25 de ani și sunteți deprimați de lipsa unei relații serioase, nu disperați, nu este oricum momentul…

 

Reply