Te pregătești să renovezi baia? Iată 3 lucruri de care trebuie să ții cont

Renovarea unei băi, fie că discutăm despre un apartament cumpărat fie despre o renovate de ocazie, poate să vă dea destul de multe bătăi de cap pentru că sunt atât de mulți factori ce pot pune probleme, încât pentru unii e aproape imposibil să termine operațiunea fără crize de nervi. Totul contează, de la alegerea unui mode mai interesant de gresie și faianță pentru baie până la cel care desfășoară lucrarea. Dacă nu ai trecut niciodată prin renovarea unei băi, iată cele mai importante 3 sfaturi pe care le poți primi:

3 sfaturi de care trebuie să ții cont atunci când îți renovezi baia

  1. Mare grijă la meseriașii cu care alegi să lucrezi. Nu aduce oamenii la muncă pe recomandarea prietenilor. Ai mari șanse să bagi în casă toți bețivanii și toți profitorii. Știm cu toții că în România numai cine nu vrea nu se face meseriaș. Mare atenție căci altfel riști să transformi o posibilă baie frumoasă într-un proiect care nu va ieși niciodată așa cum îți propui. În plus, vei fi făcut și la bani de acești așa ziși meseriași care deși nu știu să facă nimic, cer o căruță de bani. Lucrează cu cei pe care-i știi că sunt serioși, altfel apelează la o firmă ce-ți poate oferi factură sau chitanță, garanție.
  2. Mare grijă la culorile folosite pentru gresie și faianță. Dacă nu te pricepi la culori, mai bine te duci la un prieten care știi că are gusturi bune. O să scapi de kitsch în acest mod. Nu toată lumea are gusturi bune în materie de culori așa că nu e o rușine să apelezi la cineva. E mult mai ok decât să te trezești cu o baie urâtă, nu?
  3. Mare grijă la bugetul total alocat căci lucrurile pot scăpa de sub control. Discutați dinainte prețul amenajării băii cu meseriașii, nu acceptați ciuntiri din manoperă sau chestii de genul pentru că foarte mulți meseriași au acest obicei, să te ciugulească puțin câte puțini ca niște adevărați găinari. Dacă nu ai grijă la buget, în loc să-ți cumperi o punga preferată de cafea boabe expresso, vei da toți banii la meseriași.

Reply