Te-ai îndrăgostit de o țigancă dar ai probleme de conștiință? Iată ce trebuie să faci

Inima și sufletul nostru nu au conștiință și nici prejudecăți. Te poți îndrăgosti de cineva fără să știi că e român sau țigan sau indian sau chinez sau alte rase de oameni. Problema de conștiință apare în momentul în care ai prejudecăți și cel mai tare vei fi chinuit de o posibilă relație blamată de o societate meschină, înapoiată, plină de asemenea de prejudecăți precum cea românească…

Dacă te-ai îndrăgostit de o țigancă în România, s-a zis cu tine. Cunosc oameni care și-au scos copii afară din casă când au văzut că vin cu cioara la pachet. E un fel de rasism dus la extrem în România contra țiganilor, uneori pe bună dreptate, alteori nefondat. Chiar dacă nu trebuie generalizat, românii totuși fac treaba asta și bagă în aceeași oală pe toată lumea.

Dar cum să lupți cu propriile probleme de conștiință în momentul în care te îndrăgostești de o țigancă? Nu vei putea să ieși cu ea în oraș, în lume, printre prieteni, fără să fii criticat pentru această relație. De părinți nu mai zic, probabil că nu vor fi de acord nici ei. Probabil că nici tu nu ai fi de acord dacă ai privi din exterior, detașat de tot ceea ce se întâmplă dar sentimentele înving rasismul și prejudecățile.

Dacă s-a întâmplat inevitabilul și  te-ai îndrăgostit de o țigancă, tot ce trebuie să faci este să pui într-un fel de balanță caracterul tău cu sentimentele resimțite. Trebuie să te gândești dacă gura lumii este mai importantă și mai puternică decât ceea ce simți tu. E valabil și pentru femeile care se îndrăgostesc de țigani. Viceversa. Dacă te-ai gândit bine și ești sigur pe ceea ce simți, gura lumii va conta din ce în ce mai puțin.

4 Comments - Add Comment

Reply