Obezitatea – problema pe care nimeni nu vrea să o rezolve

Mă uit pe stradă și observ două lucruri interesante legate de cei obezi. În primul rând, aceștia sunt din ce în ce mai tineri și din ce în ce mai mulți la număr. Cum Dumnezeului ajung copiii obezi? Părinții sunt chiar atât de chiori, nu văd că al lor copil e dublu față de ceilalți? Sau poate sunt genul de țărani proști care spun „E bine să mănânce mult, e semn de sănătate”, sau care se bazează pe vechea vorbă din popor „Gras și frumos”… În al doilea rând, nu pricep de ce oamenii maturi obezi nu iau măsuri pentru a rezolva problema? Îi vezi cum mănâncă cât 10, nici prin gând nu le dă să se pondereze.

Obezitatea este o problemă de bun simț. Copiii devin obezi pentru că sunt nesimțiți la rândul lor, prost crescuți de către părinți. Adulții devin obezi pentru că la fel, bagă în ei ca sparții fără să țină cont de nimic. Obezii nu fac sport, nu-i vezi la alergat pe la pădure, din contră, ei sunt cei care consideră nebuni pe cei care se duc să alerge 5 km zilnic. Obezitatea este periculoasă pentru că este generatoare de boli, iar acesta este motivul pentru care scriu acest articol. Și să nu o mai aud pe aia cu „glanda”… Toți obezii sunt bolnavi cu glanda, de-aia se îngrașă, nu pentru că mănâncă cât 10 și refuză să facă orice tip de exerciții fizice.

Dacă suferinzii nu-și dau seama că au o problemă, dacă-și dau seama dar nu vor să ia măsuri, dacă-și dau seama și nu-i interesează, își merită soarta. Să nu mai plângă nimeni de mila grașilor pentru că au ajuns grași din cauza nepăsării și a propriei nesimțiri, plus lăcomia de băga-n ei ca sparții.

 

 

Reply