Prostituatele – de blamat pentru ceea ce fac sau de înțeles?

M-am gândit de multe ori să abordez acest subiect al prostituatelor, însă nu am avut starea necesară. Am vrut să mă ocup de treaba asta în momentul în care voi putea să am o poziție echidistantă. Nu am vrut nici să acuz, nici să înțeleg complet fenomenul.

Din punctul meu de vedere locul femeii este lungă bărbat, nu lângă bărbați, însă din păcate în România există mulți factori externi care pot împinge femeile către prostituție, factori precum familiile denaturate sau lipsa educației.

De multe ori trec cu mașina pe lângă prostituatele din Drobeta Turnu Severin. Unele dintre ele arată ca dracu și o spun cu toată sinceritatea, lipsit de dorința de a face mișto sau de a judecat pe cineva după aspectul fizic. Mă refer la faptul că sunt terminate din punct de vedere fizic. Cred și eu, când te zdruncină 30 de inși pe zi  ca să se satisfacă probabil că te uzezi asemenea unui obiect, că practic prostituatele asta sunt, obiecte. Sincer să fiu îmi pare rău de ele, unora poate le-a și plăcut meseria asta dar odată ajunse la o vârstă, nu cred că o mai practică de plăcere.

De fapt, sunt sigur că multe dintre ele nici nu mai simt nimic de la atâta sex. Nu mai au pic de sensibilitate. Nu vreau să pară că le iau apărarea prea evident în problema asta dar trebuie să recunosc faptul că-mi pare rău de ele. Cel mai rău îmi pare nu de cele bătrâne peste care timpul a trecut fără să vrea să încerce și altceva, cât de cele tinere. Chiar am recunoscut recent o fată de vreo 18 ani care deși nu se ducea pe centură, cerea bani și oferea în schimb sex. E tot o formă de prostituție chiar dacă nu se duce să facă trotuarul.

De ce tinerele se duc să se prostitueze? Păi am spus mai devreme… Nu au nici o calificare, nu au nici o pregătire. Carte nu știu probabil nici de 4 clase. Evident, nu contest și faptul că există și intelectuale pe centură, cine știe prin ce împrejurare nefericită au ajuns acolo, dar marea lor majoritate sunt fără carte… Și acuma vine întrebarea mea… Prostituatele sunt de blamat sau de înțeles?

Ei bine, după părerea mea sunt de blamat dacă sunt foarte tinere când au opțiunea să facă și altceva și de înțeles dacă au trecut de o anumită vârstă… De asemenea, mai sunt de înțeles cele care chiar nu au avut alternativă…

One Response - Add Comment

Reply