Rușinea. Defect sau calitate?

Cred că mulți dintre voi v-ați întrebat măcar o dată dacă a fi rușinos este defect sau calitate. Evident, cei care sunt rușinoși își doresc să nu mai fie iar cei care au prea mult tupeu își mai doresc din când în când ceva care să-i mai domolească… Din punctul meu de vedere, rușinea este un atribut desprins din bunul simț și întotdeauna o voi cataloga drept o calitate.

Când poate fi rușinea un defect?

Rușinea nu are cum să fie un defect de cât dacă te gândești la cât ai de pierdut în cazul în care acest atribut te împiedică să-ți îndeplinești visele și dorințele cele mai ascunse. Rușinea dusă la extrem, caracterizată prin timiditate excesivă clar nu-ți va face bine dar cred că sunt destul de puține cazurile în care se trece în această extremă.

Rușinea în relație

Rușinea într-o relație din punctul meu de vedere nu are motive să existe mai ales atunci când discutăm despre o relație deja stabilă. La început  e logic să mai existe rușine mai ales în momentele intime deși dacă te gândești mai bine, sentimentele de iubire sunt mai puternice de cât orice complex ori  senzație venită din prea mult bun simț.

Rușinea în relație dispare pe măsură ce partenerii se cunosc reciproc și se obișnuiesc, se descoperă. Acum, unii băieți nu prea sunt de acord cu fetele pudice pentru că nu se dezlănțuie în ceea ce privește viața sexuală.

Din punctul meu de vedere nu există nici o problemă cu faptul că unele femei sunt mai rușinoase atunci când vine vorba despre sex. E ceva normal până la urmă să-ți fie rușine dacă o viață întreagă ai fost obișnuită cu bunul simț și ai ezitat să te dezbraci destul de des pentru bărbați astfel încât acest obicei să nu-ți mai trezească nici o emoție.

Dacă aveți parte de femei rușinoase prețuiți-le.

Reply