Femeile nu au nevoie de sex. Mit sau realitate?

Femeile au o mare problemă în a recunoaște faptul că au nevoie de sex la fel de mult cum avem noi bărbații. De ce există acest echilibru? Păi pentru că suntem mamifere și nevoile astea se împart cam egal între sexe. Diferența apare însă în momentul în care ne referim la capacitatea femeilor de a se abține sau măcar de a nu arăta că au nevoie de sex.

Femeile nu au nevoie de sex este un simplu mit în care mai cred doar puștanii adolescentini sau abia trecuți prin pubertate, adevărul stă cu totul altfel. Evident, nu vreau să susțin faptul că femeile sunt niște ușuratice care au în gând numai sex de dimineața până seara… Departe de mine acest gând, însă cred că nici o femeie nu poate susține faptul că nu a avut vreodată o perioadă în care a simțit mai apăsat nevoia aceasta de a fii satisfăcută și de a satisface la rândul ei.

De ce există acest mit al femeii care nu are nevoie de sex?

Ei bine, din punctul meu de vedere acest mit a fost inventat de către femei pentru a putea controla mai bine bărbații. Ele fiind capabile să ascundă nevoia de sex, au vrut oarecum să țină sub papuc pe cei care au nevoie de eliberarea hormonilor. Nu știu dacă cei trecuți de 20 de ani mai cred asemenea mituri, însă cert este viața a fost făcută pentru a fi trăită în doi. Nu poate exista familie fără femeie, nu poate exista familie fără bărbat, nu poate exista perpetuarea speciei fără sex.

Care este impactul psihologic al mitului asupra mentalității colective

După cum spuneam mai devreme, tinerii sunt cei care se lasă influențați cel mai mult de ideea că femeile nu au nevoie de sex. Atunci când intervine pe fir maturitatea îți dai seama că acest mit nu este altceva de cât unul asemănător celui cu Moș Crăciun care ar exista în realitate. Povești de spus copiilor. Cert este că în ciuda faptului că bărbații se maturizează după vârsta de 20 de ani și încetează să mai creadă așa ceva, femeile continuă să meargă pe ideea de a masca nevoia de sex. De ce? Păi pentru că au impresia că pot influența în continuare caracterele mai slabe…

Tu ce crezi? Au femeile nevoie de sex la fel ca bărbații sau e totul doar un mit?

Reply