Culoarea potrivită pentru costumul tău

Primul lucru pe care îl observi la un costum, înaintea proporțiilor, a croielii sau al tipului de nasturi, este culoarea. Culoarea unui costum contribuie cel mai mult la formarea unei prime impresii favorabile. Dar nu-ți fă griji, alegerea culorilor poate fi o sarcină ușoară dacă urmezi câteva reguli de bază. Astfel, există anumite culori care sunt potrivite în orice context și altele care sunt rezervate ocaziilor speciale sau evenimentelor importante.

Cum să alegi culoarea potrivită pentru costumul tău?  

  • Culoarea costumului “bun la toate”. Persoanele care au în garderobă lor personală un singur costum, nu obișnuiesc să-l poarte în mod regulat, ci doar la ocazie. De cele mai multe ori, este vorba despre nunți, botezuri, înmormântări sau evenimente similare, unde purtarea unui costum este obligatorie. Așa că, cea mai bună alegere, în acest caz, este un costum de culoare neutră, cum ar fi negru sau albastru închis.

 

romeo (1)-750x750

 

  • Culori potrivite pentru costumul de birou. De cele mai multe ori, la locul de muncă, trebuie să abordezi o ținută conservatoare și elegantă. Astfel, orice garderobă trebuie să conțină o selecție de costume de culori închise, deoarece acestea sunt adecvate în aproape orice circumstanță. Vei merge la sigur dacă ai în dulap câte un costum pentru fiecare din culorile de bază: gri cărbune, negru și

LUIGI (4)-750x750

  • Nuanțe de maro. Maroul este o altă culoare de bază, des întâlnită la cei ce poartă costume în mod regulat. Spre deosebire de negru sau gri, nuanțele de maro sunt mult mai bine definite și pot varia de la cafeniu deschis la ciocolatiu închis. Unele persoane mai conservatoare sunt însă de părere că nuanțele de maro nu se potrivesc prea bine într-un cadru formal și că țin mai mult de o ținută smart-casual.

500x1000px-LL-f5b2df3e_P1080018

  • Nuanțe deschise. Costumele în nuanțe deschise, precum albastru deschis, roz sau roșu, nu se potrivesc oricărei ocazii. Poți purta un costum casual într-o nuanță deschisă la o întâlnire romantică, la un eveniment fashion sau ziua, la birou, dacă nu ai întâlniri de afaceri programate.

FABIAN (1)-750x750

 

  • În lumea costumelor, cea mai neconvențională culoare este albul! Este chiar mai excentrică decât nuanțele pastelate. Un costum alb va atrage instant atenția asupra ta, iar dacă nu este ales sau purtat cum trebuie poate părea o ciudățenie. De aceea, bărbații ar trebui să știe că un costum alb nu este cu adevărat o necesitate și nu ar trebui să-i acorde prioritate atunci când își construiesc o garderobă.

 

IMG_6722-750x750

Sursa imagini : http://www.e-costume-barbatesti.ro/

Reply