Chiar așa tragică este din punct de vedere al deranjului instalarea unui sistem de supraveghere DVR?

Faptul că sunt destul de ancorat în tehnologie m-a făcut să iau contact și cu sistemele DVR, inclusiv cu montatul lor. Sunt de-a dreptul stupefiat de faptul că tot aud în jurul meu o sumedenie de aberații legate de instalarea și montarea unui DVR care mai de care mai ciudate și mai incredibile.

Cele mai tâmpite care mi-au ajuns la urechi au fost legate de deranjul care se face în incintă atunci când se trag cablurile, când se montează camerele. Păi măi fraților, nu vă obligă nimeni să instalați camere de supraveghere clasice în ziua de azi, există camere video de supraveghere IP Wireless.

Păi haideți să discutăm exact despre ce înseamnă un sistem DVR, ca să înțelegeți. Practic, există camerele, cablurile de semnal și de alimentare care trebuie montate între camere și unitatea DVR și cam atât. Deci, camere+cabluri+DVR-ul în sine.

Dacă montezi camerele după ce ai terminat de construit casa, ceea ce se întâmplă în 99% din cazuri, într-adevăr vor rămâne acele cabluri pe afară, pe perete, pe care le poți masca însă cu un patcablu sau în funcție de locația respectivă prin ghene sau alte trasee mai facile și ascunse.

Acum, e un compromis pentru securitate. Dacă ții atât de mult la casa ta ar trebui să înțelegi că acele camere au rolul de a te ajuta, nu de a te încurca.

Și dacă chiar atât de mult te încurcă acele cabluri, poți folosi camerele de supraveghere Wireless, pe IP. În acest mod, atâta timp cât ai o sursă de curent electric disponibilă într-o anumită locație, pe un anumit perete, la o anumită înălțime, nu mai ai nevoie să tragi nici un cablu.

Datele vor fi transmise prin Wi-Fi iar alimentarea se va face din acel punct în care există deja curent electric. Practic poți scăpat de acea grija asta care te măcina, că vei rămâne cu niște cabluri inestetice care vor strica aspectul general al încăperii.

Nu mai există nici o tragedie, tehnologia modernă învață repede nemulțumirile celor din jur și se adaptează continuu pentru eliminarea neplăcerilor, pentru simplificare.

Reply