Poți iubi două femei în același timp?

E destul de interesantă problema pusă încă din titlu, nu? E o întrebare pe care eu unul mi-am agresat-o de multe ori, mai ales în cazul în care am dat de-o femeie care deși are pe cineva la care nu vrea să renunțe, se îndrăgostește de alt bărbat…

Cred că cu toții am auzit chestia asta mai în glumă mai în serios, există o realitate destul de tulburătoare a femeii legate de un individ din orice alt motiv, mai puțin din dragoste, căreia îi zboară inima în alte părți.

Da, am cunoscut destul de recent un asemenea caz care m-a pus pe gânduri. M-a făcut să mă întreb dacă s-ar putea să mi se întâmple mie? Oare aș putea să iubesc două femei? Oare e posibil din punct de vedere psihic așa ceva?

Eu unul cred cu tărie în ideea de suflet pereche și nu cred că poți iubi două persoane în același timp. Cum adică să te îndrăgostești de două persoane diferite? Dacă s-ar putea de ce ar fi doar 2 și nu ai putea să te îndrăgostești de toată lumea?

Eh, asta e filosofia mea mai ciudată poate, însă revin la ideea că în momentul în care o femeie are pe cineva, se îndrăgostește de altcineva dar nu renunță la primul, are ceva interese la mijloc pe care le pune deasupra fericirii sufletești.

Nu ai cum să nu renunți la un mediu în care te nu te simți împlinit dacă nu ai alte avantaje. Fericirea este ceva destul de subiectiv și nu poate fi pusă în plan secund de cât de anumite concepte pe care unii oameni slabi după părerea mea, le pun deasupra de orice.

Voi ce credeți? Ați putea vreodată să iubiți două femei? Sau rămânem la ideea că un gentleman are o singură lady, femeia sufletului său și atât? Nu discutăm aici despre infidelitate, e vorba despre sentimente. Nu ducem situația în contextul în care este favorabilă infidelitatea. Mă refer strict de puterea de a ghida sentimentele în două direcții total opuse. Poate totuși este posibilă chestia asta pentru cei care se simt incompleți, celor care nu primesc în relație absolut tot ce au nevoie?

Reply