Ce ai nevoie pentru a ajunge la 50 de ani de căsnicie?

Căsnicia în ziua de azi a căpătat un înțeles destul de abstract în viziunea unora pentru că oricât de evoluată am crede noi societatea contemporană, pe zic e trece i se risipesc din valori și din concepțiile care conduceau în urmă cu 50 de ani un cuplu.

Din păcate relațiile din ziua de azi sunt foarte multe la număr, foarte dese, toată lumea se cuplează cu toată lumea și nimeni nu mai ține cont de compatibilitate. Vezi chestia asta la tinerii care se grăbesc să se căsătorească deși se cunosc de foarte puțin timp.

Nu știu cum își imaginează unii că poate rezista o relație în timp dacă nu există această compatibilitate despre care vă povesteam, dacă cei doi parteneri nu sunt pe același canal de inteligență. Diferențele foarte mari de personalitate sunt cele care adesea duc la divorț.

Dar totuși, cum reușeau părinții noștri să-și găsească sufletul pereche? După ce se uitau, după ce se ghidau? Ce anume trebuie să faci astfel încât să îmbătrânești alături de o persoană?

Ei bine, în primul rând cred că trebuie să-ți dorești acest lucru. Tinerii din ziua de azi sunt porniți pe alte idei, precum distracția. Nu au responsabilitate și fug de angajamente. Nu le place să li se impună ceva, orice, și din păcate o relație serioasă presupune renunțare la multe chestii + compromisuri.

Ce ai nevoie pentru a ajunge la 50 de ani de căsnicie?

  1. Voință – după cum spuneam mai devreme, în primul rând trebuie să-ți dorești să trăiești alături de cineva pentru tot restul vieții. Dacă ești genul pus pe distracție și pe „trăitul vieții”, clar nu o să dorești angajamente solide iar fără angajamente nu vei ajunge nici la 5 ani de căsnicie, ce să mai zic de 50?
  2. Compatibilitate – știu că în ziua de azi legea atracției este cea care decide începerea unei relații. Problema cu atracția fizică este că se consumă destul de repede. Arde precum o lumânare până când nu mai rămâne nimic. Este motivul principal pentru care în ziua de azi tinerii își schimbă partenerii o dată la câteva luni.
  3. Seriozitate – dacă ești neserios, nu vei face nimic în viață, nici măcar să-ți întemeiezi o familie. Atunci când pornești într-o relație pe care o dorești serioasă, trebuie să te implici activ, să pui umărul la treabă. Asta înseamnă de multe ori compromisuri și devotament. Trebuie să fii un om de bază care să se implice activ în relație.

Continuarea aici.

Reply