Alte 5 elemente pentru a avea parte de o căsnicie de peste 50 de ani

  1. Acceptarea ideii de compromis – nu poți să continui să ieși prin cârciumi, cluburi, discoteci sau cum vreți să-i spuneți cu prietenii, să te combini cu cine nimerești la beție atunci când ai pe cineva. De asemenea, e posibil să fii nevoit să renunți la unele hobby-uri, obiceiuri, și trebuie să accepți treaba asta. Nu e vorba că se îngrădește libertatea, e vorba că un cuplu îndeamnă de multe ori compromis pentru viața de dinainte de cuplu.
  2. Respect – nici o relație nu poate exista pe termen lung dacă nu există respect. Femeia trebuie să-și respecte bărbatul și să lase gura mai moale, bărbatul trebuie să-și respecte femeia și să nu o lovească sau chestii de genul. Respectul este de asemenea cel care va împinge relația spre cei 50 de ani după ce dragostea se va fi consumat, căci știți și voi cum se zice, nimic nu este veșnic.
  3. Sentiment – nu poate exista nimic fără sentiment. Decât atracție. Atracția din păcate se consumă și dacă nu există sentimente, nu mai există nici relație. Din păcate în ziua de azi sentimentele sunt destul de rare și transparente, nu mai au substanță, nu mai au conturul pe care-l aveau în anii 90. E destul de dificil să iubești în ziua de azi sau să fii iubit în adevăratul sens al cuvântului pentru că sentimentele depind de foarte mulți factori asupra cărora nu avem control. Relațiile din care lipsește sentimentul nu rezistă în timp.
  4. Maturitate – cele mai multe relații chiar și de căsnicie se destramă în primii 7-8 ani conform studiilor. Din ce cauză? Din cauza imaturității celor doi. E foarte important să te măriți/însori cu o persoană matură. Doi copii nu vor reuși niciodată să întemeieze o familie. Maturitatea este imperios necesară pentru a te bucura de o relație de lungă durată.
  5. Grijă pentru celălalt – dacă nu există grija pentru celălalt, nu există nimic. Mare atenție, căci grija pentru celălalt derivă din următoarele: sentiment + maturitate + respect + compatibilitate. Grija pentru celălalt este o urmare a iubirii dintre doi oameni și chiar dacă iubirea se poate dilua în unele cazuri odată cu trecerea timpului, instinctul de a-l proteja pe cel de lângă, rămâne.

Reply