Femeile și obsesia pentru a slăbi

Există acea categorie de femei care au făcut o obsesie din a slăbi. Ele se văd grase, se văd obeze chiar dacă nu sunt și doresc cu mare disperare să scape de niște kilograme care oricum nu se văd cine știe ce. Eh, e ceva destul de normal cred pentru că femeile au fost dintotdeauna preocupate de modul în care arată. Mereu au dorit să fie cât mai aproape de perfecțiune în ceea ce privește silueta.

De foarte multe ori însă, se exagerează. Femeile slabe ajung să se îmbolnăvească din cauza faptului că nu știu să slăbească. A slăbi nu înseamnă a te înfometa și din păcate există femei care sunt dispuse să mănânce ciorbă de ștevie de 2 ori pe zi doar ca să piardă kilogramele în plus. Atunci când se ajunge la boală din cauza unei obsesii, nu e tocmai ok.

De ce sunt femeile obsedate de siluetă

Femeile sunt obsedate de siluetă pentru că trăim într-o societate în care contează foarte mult modul în care arăți. Dacă arăți bine ești lăudat, complimentat, curtat, pupat în fund, etc. Dacă ești urât sau gras automat vei fi nu doar marginalizat, dar vei suporta și miștouri, bășcălie făcute de niște idioți superficiali plini de prejudecăți. Din acest motiv, femeile vor să fie oricum numai grase și urâte nu. Pentru acest lucru, sunt dispuse să investească sute de lei lunar pentru machiaj și diete.

Obsesia pentru a slăbi și boala

După cum spuneam mai sus, în lupta asta disperată cu kilogramele în plus apare și boala pentru că femeile nu doresc să slăbească ca la carte. Ele preferă să se înfometeze și astfel apar carențele nutritive. De asemenea, foarte puține sunt femeile care țin o dietă și merg și la sală ori la alergat. Știm cu toții faptul că a slăbi este sinonim cu sportul. Întotdeauna este necesară o dietă combinată cu sportul pentru rezultate vizibile în lupta cu kilogramele în plus.

Evident că aceste încercări disperate ale unora nu se soldează cu rezultate vizibile. Atunci când faci lucrurile în modul tău necontrolat și nerecomandat, comod, fără sport, fără să renunți la tutun sau ciocolată, e clar că nu vei ajunge 90-60-90. Aceasta este cea mai mare problemă a femeilor care doresc să slăbească dar nu vor să facă compromisuri. Unele nu înțeleg că este nevoie de a schimba modul de viață astfel încât să existe rezultate vizibile.

Am cunoscut destul de multe femei care au dus și probabil încă duc o luptă cu kilogramele în plus tocmai din această cauză, nu doresc să facă anumite compromisuri. Nu doresc să renunțe la toxine, la comoditate, nu doresc să schimbe regimul alimentar. Păi degeaba renunți la pâine ca să slăbești dacă te duci și-ți cumperi shaorma, pizza, sucuri, etc. Un regim alimentar destinat celor care vor să slăbească nu are cum să includă fast food, zahăr și nici măcar sare…

Nutriționistul este un jucător în plus pe teren pentru tine

Foarte puține femei se duc să consulte un nutriționist în momentul în care doresc să dea jos kilogramele în plus și din acest motiv sunt puțin pe lângă subiect, habar nu au ce înseamnă lupta cu kilogramele. Caută în schimb diverse diete pe internet pe care încearcă să le țină, dar la fel, fără să facă alte compromisuri. Vă spun sincer că nu există rezultate fără compromisuri.

Așadar, atunci când auziți o femeie că spune că vrea să slăbească, încurajați-o în primul rând să facă compromisuri. Susțineți-o pentru că va avea nevoie de susținere și de înțelegere.

Reply