De ce nu mai există ideea de femeie gospodină

Mitul gospodinei a început să fie spulberat odată cu evoluția femeii în societatea contemporană. Femeia s-a modernizat, s-a cizelat, a renunțat la meseria de casnică și a început să își dorească independență și libertate. Femeia gospodină nu mai există în ziua de azi pentru că într-un fel nu mai există nici cerință pentru așa ceva. Bărbații preferă pițipoance populare pe Facebook ce petrec 3 ceasuri aranjându-se în oglindă în momentul în care iasă să cumpere pită.

Ce este o gospodină

Gospodina era femeia care ținea casa în picioare în momentul în care bărbatul era plecat la muncă. Conceptul de gospodină a început să dispară pe măsură ce societatea a evoluat și au apărut banii. Femeia modernă nu mai face curat, ci cheamă o firmă de curățenie la domiciliu. Femeia modernă nu mai crește copii, ci angajează o bonă cât timp ea se duce la job, unul destul de bine plătit.

În trecut, rolul femeii în societate era unul destul de bine definit: avea grijă de casă, călca, spăla, făcea curățenie și avea grijă de copii. Atât. Ei bine, în ziua de azi femeia se duce la facultate și dorește carieră, nu mai stă la cheremul bărbatului. Nu vrea să se mai supună, vrea independență financiară și relațională. Probabil ați observat că și în relație, femeia nu mai acceptă gelozia.

Ideea de femeie gospodină nu mai există, așa că dacă cumva dați de o femeie de casă, țineți de a ca de ochii din cap pentru că este o raritate. Gospodina în ziua de azi e pe cale de dispariție precum ursul Panda. Poate în momentul în care societatea se va mai cerne de ideea asta de aspect fizic, cult al frumosului, poate că o să reapară gospodina în prim plan.

Poate în momentul în care bărbații vor aprecia femeile de casă, atunci vom avea o revenire a femeii simple, dată dispărută pe la sfârșitul anilor 2005. Dacă bărbații vor numai chipuri, picioare, funduri, e normal ca femeile să se transforme, nu?  Aceste cerințe ale noastre, ale bărbaților, combinate cu ideea de independență a femeii au condus la dispariția gospodinei din societate.

Cine sunt cei care își mai doresc o gospodină

Un gentleman își va dori întotdeauna o femeie gospodină, alături de care să întemeieze o familie și să trăiască fericit. Femeia modernă e ok până la un anumit punct. Acolo unde intervine nevoia de mai mult, de stabilitate, femeia modernă nu este de bază pentru că independența o va trage în direcția opusă. Femeia modernă nu o să dorească copii din motive de înțeles: i se deformează corpul cu care face ravagii pe Facebook sau o vor împiedica din evoluție. Pentru femeia modernă cariera e foarte importantă.

Bărbații care doresc gospodine au de dus la capăt niște lupte incredibile pentru a le găsi. Sunt foarte rare și dificil de zărit. Dacă veți găsi o gospodină, țineți la ea ca la ochii din cap, respectați-o, fiți gentlemeni. Veți avea parte de o relație super frumoasă și interesantă.

2 Comments - Add Comment

Reply