Programarea la neurologie nu ar trebui să fie atât de complicată

Săptămâna trecută am fost cu o mătușă de-a mea să se programeze la neurologie. Este pensionată pe caz de boală și trebuie să facă anual niște teste. Dumnezeule mare, e o vraiște totală în sistemul sanitar de stat. Deci nu am avut ce să facem, am fost nevoiți să facem o programare medici neurologie la privat pentru că sunt foarte târzii programările la stat. Dacă nu ai bani să mergi la privat mori cu zile, că nu ajungi la programare dacă ți-o pune peste o lună de zile. Adică nu știu, înțeleg și sistemul de stat că este aglomerat, dar nici chiar așa…

Am refuzat așadar programarea de la medicul de familie și am fost la o clinică privată pentru acele analize. Evident, la clinica privată tot pe bază de programare se rezolvă treaba dar nu la distanță de 30 de zile. Maxim de pe-o zi pe alta se face treabă la privat. Am sosit cu mătușa mea pe la orele 16 și a primit o programare pentru a doua zi la orele 13:00. Mi se pare ceva foarte decent. Evident, am plătit consultația dar nu asta e problema. Normal că am fi vrut să facem analizele gratuit, dar nu aveam cum la stat pentru că femeia avea comisie înainte de programarea de la medicul de familie.

Programarea la neurologie nu ar trebui să fie atât de complicată. Nu știu de ce în țara asta totul se face cu chin și cu stres, nimic nu e normal. Dacă ai nenorocul să depinzi de sistemul sanitar de stat, mori cu zile că nu apuci să faci nici măcar o examinare la neurologie mai rapid de 30 de zile.

Nici nu vreau să mă gândesc ce se întâmplă cu programările mult mai importante. Oricum și neurologia este foarte importantă. Trebuie reformat din temelii sistemul acesta de stat care funcționează așa tras de păr de vreo 26 de ani. Nu știu cum era pe vremea lui Ceaușescu, dar probabil atunci nu cerea nimeni bani în plic sau nu te programa nimeni la examinare peste o lună de zile.

Reply