Femeia de la țară – mai interesantă de cât încrezuta de oraș

Nu știu voi, însă eu unul în liceu am avut o clasă formată preponderent din copii veniți de la țară. La început am crezut că o să fie ceva foarte nașpa, veneam dintr-un mediul al orașului 100%. Evident, după primele luni aveam să realizez că tinerii veniți de la țară sunt mult mai ok de cât încrezuții orășeni, din multe puncte de vedere. Și astăzi mai sunt prieten cu „țăranii” din liceu și nu-i nimic de râs, nu-i nimic josnic, nu-i nimic ciudat.

De ce se judecă oamenii după locul natal? Habar nu am, e ceva normal pentru români să aibă prejudecăți, să gândească aiurea, chestii de-astea. Aveam colegi în clasă care râdeau de cei de la țară, era ceva de așteptat, însă niciodată nu am văzut un băiat sau o fată de la țară din clasă care să facă probleme. Oamenii de la țară sunt oameni liniștiți comparativ cu cei de la oraș, stau în banca lor și reușesc de multe ori să își atingă scopurile în viață având această mentalitate a țelului.

Adică ei știau pentru ce vin la oraș, altfel puteau să rămână la muncă la țară. Ei veneau să învețe și asta făceau, învățau de multe ori mult mai bine de cât noi, orășenii încrezuți. Copiii de la oraș erau cu internetul, cu telefoanele scumpe, cu chiulul, cu prejudecățile, cu fumatul. Copiii de la oraș erau liniștiți, își vedeau de treburile lor și învățau. Nu erau străluciți la carte dar suficient cât să meargă mai departe la o facultate.

Astfel, după această mică introducere menită să vă facă să înțelegeți de ce apreciez tinerii de la țară veți înțelege mai bine de ce apreciez și femeia de la țară. De fapt există două tipuri de femei venite de la țară la oraș și doar un tip dintre acestea apreciez:

  • Mironosița parvenită – este genul acela de femeie care a plecat de la coada vacii, nu are gusturi bune în materie de nimic, dă cu Guță de pereți și are impresia că este buricul pământului și cel puțin Miss Univers în materie de frumusețe.
  • Fata liniștită și serioasă – este genul de fată încă gospodină care nu are prea mari tangențe cu Facebook și cu lumea beauty. Este fata care face treabă pe acasă, știe să gătească și să aibă grijă de o casă. Da, este o gospodină în ciuda vârstei fragede, că tot vorbeam despre gospodine într-un articol anterior.

Vă dați seama că eu unul mă refer la cea de-a doua categorie, fata liniștită și serioasă care deși este de la țară, are mult bun simț și își vede de treaba ei, niciodată nu încearcă să pară ceva ce nu este, nici măcar pe Facebook. Sunt de părere că femeia de la țară, cel puțin pentru un gentleman, este mult mai interesantă de cât o mironosiță de oraș încrezută, VIP Virtual, căreia nu-i mai ajungi la nas nici cu prăjina.

Știu, e părerea mea, poate vouă vă plac orășencele, însă dacă vreodată veți avea ocazia să cunoașteți mai în de-aproape o femeie de la țară, o să fiți surprinși. Evident, femeia să fie pe același nivel de inteligență cu voi și vă spun că există femei foarte inteligente de proveniență rurală.

Reply