Merită oare să pui becuri economice în casă?

Cred că toată lumea s-a întrebat într-un moment al existenței sale dacă merită să dai bani pe becuri economice. De ce? Păi pentru că sunt mult mai scumpe de cât becurile normale. Nu este oare acel sentiment că te ieftinești la făină și te scumpești la tărâțe? Nu cumva ce iei pe mere dai pe pere? Chiar se merită să ai corpuri de iluminat economice în casă? Haideți să încercăm să găsim împreună un răspuns la această întrebare pentru că lucrurile nu sunt niciodată ceea ce par…

Cât de economice sunt becurile economice?

Becurile economice consumă de 5 ori mai puțin de cât un bec normal dar dacă ar arde non stop un bec normal, câtă pagubă ar face? Mai ales pe timp de vară când oricum se luminează devreme de zi și se întunecă târziu. Păi 100w X 10 ore/zi = 1 kw/h în plus pe zi. Cât înseamnă acest 1 kw/h pe zi? Păi cam 20 de lei în plus la factura de utilități. De la un simplu bec. Dacă ați merge pe ceva economic, ați putea reduce chiar și de 10 ori această sumă. Becurile cu LED consumă foarte puțin.

Care becuri se ard mai des?

De fiecare dată când vorbim despre becuri, trebuie să luăm în calcul și posibilitatea că acestea se vor arde. Nimic nu ține veșnic și în cazul de față, becurile economice au un mic dezavantaj în România din cauza prețului. Sunt mult mai scumpe de cât becurile normale chiar dacă se ard foarte greu. Nu poți convinge românul să înceteze să mai cumpere acel bec ieftin de 1 leu de 100w care-i umflă și factura la utilități aiurea, pentru a cumpăra un bec de 20 de ori mai scump… Nu ai cum… El va dori să se chinuie să schimbe 30 de becuri pe an de cât să scoată banul.

Voi ce credeți? Merită oare banii becurile economice? Sunteți mulțumiți de lumina pe care o dau? Ați fi dispuși să dați poate și peste 30 de lei pentru un singur bec? Lăsați-mi în comentarii ceea ce credeți și eventual dacă aveți povești legate de becurile economice, nu ezitați să le scrieți în comentarii.

3 Comments - Add Comment

Reply