Ce pedeapsă ar merita bărbații care bat femeile?

Întotdeauna în societate a existat problema aceasta a superiorității bărbatului. De fapt, nu chiar întotdeauna, căci au fost momente în evoluție în care femeia a fost cea care a condus pe toate palierele dar să revenim la istoria modernă… De vreo câteva sute de ani încoace, femeia trebuie să fie supusă bărbatului, să facă ascultare și eventual să fie slugă pentru acesta.

E ceva total greșit din punctul meu de vedere. Deși chiar Biblia spune că femeia trebuie să asculte de bărbat, lucru interpretat anapoda de niște credincioși superstițioși, sunt de părere că violența în familie sau în cuplu nu are ce căuta într-o societate modernă. Adică trăim într-o eră mai deschisă ca oricând la comunicare și noi batem femeile? Nu, femeia nu merită bătută, nu trebuie bătută.

Cocoșul cântă în casă? Dar găina de ce să nu cânte? De ce să nu fie un duet? Păi pentru că unii vin din lumea satului cu aere de mari bărbați și doresc supunere totală, slugărnicie, ce i-a învățat un popă beat prin zona rurală sau ce au văzut prin propria familie de oameni nu prea culți. Din păcate, incultura este singurul motiv pentru care bărbații bat femeile. Dacă ar fi inteligenți, nu ar face asta.

Și acum, inevitabil vor fi câțiva care vor spune că „domne femeia e curvă și merită bătută”… Nu, dacă femeia e curvă întrebarea mea este de ce ai acceptat-o lângă tine? Nu cumva ți-a convenit acest aspect într-un moment la vieții tale? Nu cumva trebuia să-ți îți o întrebare fundamentală de genul „de ce mi-a picat asta în plasă imediat, fără efort”? Femeia care-ți pică la zar pică și altora…

Bărbații care bat femeile ar merita să trăiască singuri, în pădure, izolați de tot ce înseamnă sexul slab. Nu merită să aibă o familie, nu merită să aibă parte de tandrețea unei femei. Din păcate, din societatea modernă nu o să dispară ideea asta de „cocoșală”, de supunere totală, de slugărnicie iar femeile care sunt bătute de un gibon ce știe să-și impună punctul de vedere doar cu pumnul, nu au motive să continue o relație după ce au primit prima palmă.

 

Reply