De ce despărțirea/divorțul nu trebuie să fie capăt de drum

Din păcate, în momentul în care o relație se înfiripă fără argumente temeinice, apare inevitabil despărțirea sau divorțul, în funcție de etapa la care ajunge relația respectivă. Ei bine, unii văd drept un capăt de lume această despărțire, acest divorț și nu este deloc așa.

Din punctul meu de vedere, despărțirea apare din cauza faptului că oamenii nu știu să-și aleagă partenerii, din cauza faptului că se grăbesc să ducă relația la nivelul următor deși s-au cunoscut destul de recent.

Sunt sigur că mulți dintre voi vă întrebați cum au reușit bunicii/părinții voștri să stea căsătoriți zeci de ani… Ei bine, pe vremea aceea oamenii nu se căsătoreau cu una cu două. Treceau prin toate etapele primordiale înainte de căsătorie: cunoaștere, amiciție, prietenie puternică, logodnă, căsătorie. Aceste etape însumau ani de zile.

Compatibilitatea în cuplu era maximă dacă se ajungea la căsătorie. Astăzi, tinerii se căsătoresc fără să se cunoască, la doar o lună după ce s-au cunoscut. Sar toate etapele unei căsătorii de succes.

Dar totuși, în cazul în care apare divorțul sau despărțirea, de ce oamenilor le este atât de dificil să își revină? Ei bine, poate pentru că într-o relație, fie ea și bazată pe atracție, există sentimente. În plus, în orice tip de relație nu va exista niciodată un echilibru al sentimentelor.

Întotdeauna unul va iubi mai mult ca celălalt și acela va fi cel care va suferi la despărțire cel mai mult, el va fi cel care nu va fi capabil să meargă mai departe.  Acela va fi cel care va considera că și-a găsit sufletul pereche. Oricum, atunci când apare ruptura, apare din cauza incompatibilității dintre parteneri și situația va fi una iremediabilă.

Din punctul meu de vedere, despărțirea nu trebuie să fie un capăt de drum. Trebuie văzută drept un nou început în căutarea compatibilității. Până la urmă nu are importanță de ce intervine despărțirea, că e vorba despre infidelitate, că este vorba despre bătaie, nu are importanță.

Despărțirea indiferent de vârstă este simbolul faptului că sufletul tău pereche încă te așteaptă undeva acolo în lume. Și că trebuie să te apuci să-l cauți. Despărțirea este până la urmă un rău spre bine.

Deși multora le este greu să treacă peste o despărțire, trebuie să realizeze faptul că timpul petrecut în depresie nu este constructiv, nu produce nimic. E doar un timp care trece și pe care îl poți petrece căutându-ți jumătatea. Nu înțeleg de ce unii petrec ani de zile supărați că au divorțat în loc să-și trăiască viața…

Reply