Cât % trebuie să însemne sexul într-o relație

În ziua de azi, sexul contează foarte mult într-o relație și din păcate poate să fie motivul principal pentru care poate să apară o ruptură între cei doi. Femeile nu au atât de mulți hormoni precum bărbații și din acest motiv nu au idee ce înseamnă să ai nevoie de mai mult sex. Ele cunosc acolo o medie cu care au fost obișnuite și cam atât.

Povesteam într-un articol trecut despre faptul că relațiile contemporane se întemeiază pe baza atracției în proporție de 95%,  rar de tot mai întâlnim acele cupluri formate după 5 ani de simplă prietenie sau după 1 ani de când cei doi se cunosc pur și simplu.

Nu, astăzi cuplurile se formează pe baza legii atracției și cam atât. Din această cauză apare inevitabil problema incompatibilității între parteneri. Ei nu se cunosc suficient de bine, nu au avut niciodată timp să se cunoască, unul trage hăis, celălalt cea. Nu poți avea armonie când nu există înțelegere.

Dacă ținem cont de aceste aspecte principale: legea atracției  + lipsa compatibilității ajungem la concluzia sinceră că în ziua de azi odată ce s-a consumat atracția, apare incompatibilitatea între parteneri. După câteva partide de sex nu mai rămâne nimic între cei doi.

Cât % trebuie să însemne sexul într-o relație

Dar totuși, cât de mult înseamnă sexul într-o relație normală în care cei doi se cunosc de mult și au la activ ani de zile împreună, există și sentimente și toate cele? Păi din punctul meu de vedere, sexul contează 49% sau 51% din întreaga relație în funcție de personalitatea fiecăruia.

Cei cu 49% sunt bărbații ceva mai potoliți și nu au ceva probleme cu surplusul de hormoni. Ei vor fi cei care vor reuși să pună sexul pe locul secundar și să își vadă de relație chiar dacă își văd partenera o dată pe lună sau dacă aceasta nu vrea să facă sex atunci când are el chef…

În schimb, cei pentru care sexul contează în proporție de 51% într-o relație sunt bărbații dispuși să însele. Aceștia au o cantitate ceva mai mare de hormoni care neeliberați aduc nervi și schimbările de comportament, schimbări pe care o femeie neînțelegătoare le va vedea drept o amenințate pentru relația în sine…

Din punctul meu de vedere, nu există echilibru complet pentru că pornesc cu raționamentul conform căruia sexul este oricum foarte important într-o relație din moment ce îl apropii de 50% dintr-un total oarecum real. O relație înseamnă automat și sex. Sexul nu este ceva facultativ, de care oamenii s-ar putea lipsi, oricât de ipocriți ar fi unii să spună că lor nu le trebuie.  Nu există din punctul meu de vedere, sexul nu poate niciodată să însemne doar 1%, 5% sau 10% dintr-o relație.

 

 

Reply