Cred că toți am fost puși măcar o dată în situația de a ne întreba ce înseamnă prietenia adevărată. E destul de dificil să separi neghina de orez în situația în care viața este un amalgam complex de evenimente, aparențele sunt destul de înșelătoare iar oamenii încearcă mereu să disimuleze comportamente astfel încât să își atingă scopurile. Pe măsură ce avansăm ca societate, e din ce în ce mai dificil să citești intențiile oamenilor pentru că devenim mai inteligenți.
Ce este un prieten adevărat?
Un prieten adevărat este acela care îți răspunde speriat la telefon la ora 3 AM și te întreabă fără ca tu să apuci să zici măcar „Alo”, ce s-a întâmplat? În ziua de azi, din păcate, dacă îndrăznești să îți suni prietenii la 3 dimineața în cel mai bun caz nu-ți vor răspunde. Cei care îți vor răspunde o vor face pe un ton destul de certăreț din cauza faptului că le-ai deranjat somnul.
Un prieten adevărat este acela care demonstrează prin fapte și vorbe că tu, însemni ceva pentru el. câți dintre voi aveți prieteni care vă sună să vă întrebe dacă sunteți ok sau dacă aveți nevoie de ceva? Prea puțini. De obicei, când sună telefonul, tu ești cel care trebuie să ajute, să rezolve ceva. Prietenii din ziua de azi știu să ceară destul de mult, de des, iar acest lucru îi retrogradează la stadiul de simpli amici, asta ca să nu le zic direct profitori. Sunt mulți care profită de prietenii.
Ce este prietenia adevărată?
Prietenia adevărată reprezintă acea relație care se stabilește între doi prieteni adevărați, descriși puțin mai sus. Este genul de relație care durează o viață și în care singurul interes care există este acela al bunăstării celuilalt. Prietenia adevărată deși de multe ori pare să fie o nălucă, un miraj, ea există ți se înfiripă doar între persoanele care sunt capabile să aibă suflet, să aibă un sentiment.
Poate că mulți o să vă regăsiți în aceste definiții și o să vă dați seama că telefonul dacă vă sună, vă sună doar ca să ajutați pe cineva, nu ca să se intereseze cineva de starea voastră. În acest caz, nu putem discuta despre prietenie, cel mai mult am putea trata acești oameni drept simpli amici pe care ar fi bine să îi cam evităm, altfel va interveni ura și sentimentul că suntem folosiți.
Încercați pe cât posibil să separați prietenii profitori de cei care ar merita atenția voastră. Atâta timp cât veți gândi logic, veți putea face acest lucru. Scăpați de cei care vă obligă în baza unei prietenii să dați mereu, să pierdeți timpul vostru în ajutorarea lor. Prietenia presupune ajutor necondiționat, sau mai bine zis condiționat de o relație perfectă, dar… Nu zice nimeni să nu ajutați, zic doar să scăpați cei care profită de o posibilă prietenie, de bunătatea voastră.
Reply