Balconul te încurcă? Transformă-l într-un loc util în 3 pași simplii

Aproape toate apartamentele vândute în România au balcon. Ei bine, de cele mai multe ori, acest spațiu este inutil sau foarte dificil de valorificat în vreun fel fără lucrări majore de renovare ale camerei care conține acest spațiu. Sincer să fiu, habar nu am de ce apartamentele noastre au balcon, dar cu siguranță cred că se poate face ceva astfel încât să îl transformăm într-un spațiu util. De exemplu, dacă are acolo loc o măsuță de cafea pentru balcon, ai găsit deja o idee de utilizare.

Ce trebuie să faci pentru a transforma balconul într-o cafenea personală

  1. Balconul trebuie izolat termic. Dacă pe timp de vară vei putea servi cafeaua dimineața fără probleme, pe timp de iarnă își va îngheța cafeaua bocnă în ceașcă dacă nu vei izola. Încearcă să izolezi pe exterior pentru a salva spațiu. Balcoanele noastre sunt destul de mici totuși.
  2. Balconul trebuie renovat 100%. E nevoie de finisaje foarte bune care să vină cumva în continuarea modei camerei. Nu trebuie să fie două lumi diferite: camera și balconul. E de ajuns să amenajezi cu aceleași culori și materiale în balcon pe care le-ai folosit la cameră.
  3. Pune mobilier de terasă pe balcon, adică tot ce ai nevoie pentru a servi acolo cafeaua: scaune, măsuțe, etc. Există mobilier special, de dimensiuni corespunzătoare. Dacă ai bafta să ai balconul orientat către răsărit, nimic nu se compară cu cafeaua băută la început de zi.

Știu că mulți dintre voi aveți obiceiul de a servi cafeaua prin bucătărie, dar cred că o să vi se pară mult mai mișto să o serviți la aer, mai ales pe timp de vară. Să surprindeți și un răsărit de soare dacă aveți balconul înspre Est.

Evident, dacă nu vreți să vă faceți cafenea personală în balcon îl puteți folosi și ca spațiu de depozitare, însă e mult mai ok să vă bucurați de fiecare centimetru pătrat al apartamentului și de multe ori, balcoanele, debaralele, cămările sunt chiar inutile. Pe mine unul mă deranjează balcoanele sau debaralele întrucât nu am ce să pun în ele, însă ideea de cafenea pe balcon chiar mă încântă.

One Response - Add Comment

Reply