Cum poți face camera copilului mult mai primitoare?

Foarte multi părinți se confruntă cu o problemă destul de mare în ceea ce privește proprii copii. Aceștia nu vor să doarmă singuri. Au multe frici, iar în toi de noapte părinții se trezesc cu ei grămadă în patul conjugal. Totuși, trebuie să fie o modalitate de a alunga frica și de a obișnui copiii să doarmă singuri în camera lor, nu? Ei bine iată câteva idei…

Cum poți alunga fricile copilului tău prin simpla amenajare a camerei

  1. Cumpără o lenjerie de pat care să îi ofere încredere și protecție. Găsești pe net lenjerii de pat cu desene animate. Eroii lui preferați îl vor apăra noaptea de frici.
  2. Pune postere pe pereți cu lucrurile pe care le adoră. Emisiuni TV, formațiile preferate de muzică pentru care ar lua și lecții de canto la școala Bravissimo doar ca să le imite cât mai bine. Mulți părinți din păcate țin mai mult la pereții care se pot zgâria de cât la încrederea și siguranța copilului lor.
  3. Deși poate că este în vârstă, spune-i o poveste, citește-i-o dintr-o carte pe care trebuie neapărat să o lași pe noptieră, să o vadă. În acest mod, se va simți protejat cât de cât și există șanse mari să își învingă frica. Puterea imaginației face minuni.
  4. Încearcă să îi cumperi niște draperii sau perdele care permit luminii să intre puțin. Copiii se tem de întuneric iar lampa de veghe nu e eficientă de multe ori. În schimb, dacă vine puțin mai multă lumină de afară s-ar putea să reușiți să alungați frica de întuneric.
  5. Fără televizor în cameră. Deși pentru mulți copii acest lucru poate fi echivalentul apocalipsei, vă asigur că televizorul îi agită pe micuți destul de mult iar fricile lor pot fi amplificate de violența tot mai des întâlnită pe posturile noastre.
  6. Fără Counter-Strike sau jocuri violente înainte de culcare. Nu știu cum se simt cei mici când joacă așa ceva dar mie unul de multe ori mi se insuflă o stare de spirit destul de aiurea când joc un asemenea joc.

Reply