Ce este respectul și cât de mult contează într-o relație

Respectul într-o relație este genul de element care nu ar trebui niciodată pus la îndoială. De ce? Păi pentru că se presupune că doi oameni încep o relație împreună dacă se plac reciproc. Atunci când placi pe cineva automat îl respecți… Sau nu? Ei bine, din punctul meu de vedere, oamenii se acceptă unul pe celălalt într-o relație nu neapărat dacă se plac și astfel apare lipsa de respect într-o relație.

Interesul este principalul vinovat pentru lipsa de respect. Atunci când ești parte a temeliei relației bazate pe interes, nu ai cum să vezi în persoana de lângă cu ochii sufletului astfel încât să o respecți necondiționat. Tu ai alt scop acolo, trebuie să te îmbogățești, trebuie să ocupi o funcție sau cine știe ce poate însemna interesul pentru unii… Important este că lipsa de respect poate să existe.

În momentul în care simți că cel de lângă tine nu te mai respectă, este clar că nu mai ține la tine, sau mai bine zis nu  a ținut niciodată. A fi nesimțit nu este compatibil cu a iubi, niciodată. Iubirea presupune eliminarea din mentalitate a unor obiceiuri, a unor gânduri. Dacă spui că iubești, niciodată nu vei avea cum să fii nerespectuos cu cel de lângă. Sunt lucruri incompatibile.

Cei care nu se respectă au o relație de formă. Probabil că ruptura s-a petrecut de mult dar există alte interese care încă îi țin la olaltă. Acum, între noi fie vorba, cel mai des auzi fraza „am rămas cu el pentru copil”, venită din partea unei mame care acceptă bătăi și toate cele. Bineînțeles că nu este adevărat. Femeia care spune așa ceva bine, are alt interes pe care nu îl poate spune.

Respectul este ceva atât de rar în societate și din păcate, și în relații. Vedem din ce în ce mai multe relații sau căsnicii eșuate din cauza faptului că nu mai există nimic de consumat în afară de ură și ceartă. Lipsa de respect dintre doi oameni care nu mai au nimic în comun poate să fie de-a dreptul catastrofală. Așadar, nu o să vedeți niciodată o relație în adevăratul sens al cuvântului din care să lipsească elementul respect reciproc deplin.

Reply