Ce este încrederea și cât de mult contează într-o relație?

Se spune că încrederea este cheia oricărei relații. Așa să fie oare? Ei bine, dacă stăm să ne gândim mai bine, nu există relație stabilă în care partenerii să calce strâmb, nu există relații stabile în care gelozia este sentimentul principal. O relație sănătoasă poate să existe numai și numai dacă există încredere reciprocă, de ambele părți ale baricadei. Nu este de ajuns ca doar unul dintre cei doi parteneri să aibă încredere. Ori se ajunge la o înțelegere comună, ori totul se va duce în van…

Evident, la modul haotic și plin de superficialitate la care se trăiește în ziua de azi, mulți ar spune că încrederea într-o relație este destul de rară. Cultul frumosului alimentat de o mentalitate precară, demnă de țară bananieră a condus situația pe acest drum și iată-ne în anul 2016, incapabili să mai punem bază pe un eventual partener de viață. Seriozitatea este foarte importantă de asemenea. Atunci când combini neseriozitatea cu imaturitatea, rezultă o relație fără pic de încredere.

Ca să ai încredere într-un partener de viață trebuie să îndeplinești simultan câteva condiții. Nu doar atât, și partenerul tău trebuie să îndeplinească vreo după cerințe de bază după cum urmează să vă explic în cele ce urmează…

  • Ca să ai încredere într-o persoană e foarte necesar să fii un om matur, copt la minte. Altfel scenele de gelozie te vor orbi.
  • Ca să ai încredere într-o persoană trebuie să privești acea persoană drept una matură, demnă de încrederea ta.
  • Sentimentul de libertate trebuie să existe de ambele părți ale baricadei. De cele mai multe ori, cei care se bucură de încredere într-o relație o fac pentru că se simt liberi. Atunci când ești mereu suspicios, mereu te interesezi de lucruri care nu există, îngrădești.
  • Relația trebuie să fie legată de alte lucruri, în afară de aspectul fizic sau atracție. Povesteam mai sus de ceva mentalitate haotică a societății colective. La asta se rezumă, la stabilirea de relații în care nu vor dăinui niciodată sentimente de genul încrederii.

În linii mari, încrederea trebuie să fie pilonul de bază al unei relații sănătoase. Nu poți porni la drum măcinat de gelozie deși mulți ar spune că gelozia este cea mai pură dovadă de dragoste. Ei bine, nu este deloc așa… Cei care doresc într-adevăr să se bucure de cel de lângă trebuie să îi acorde o oarecare libertate și să se asigure de faptul că există mereu transparență, cu cât există mai multă transparență cu atât există mai multă încredere. E drept, în ziua de azi mulți se avântă în relații pornind de la ideea că nu doresc să renunțe la viața de om singur pe care o duceau înainte iar acest lucru bineînțeles că este motivul principal pentru care există certuri. Libertatea dusă la extrem nu e benefică pentru cei care nu pot înțelege ce înseamnă cu adevărat o relație.

Reply