Sufletul pereche. Există?

Cred că la un moment dat, cu toții ne-am pus această întrebare, în special cei care au ajuns la o anumită vârstă și sunt tot singuri. Ei bine, părerile sunt împărțite și eu unul cred că totul se rezumă la compatibilitate și mentalitate. Sufletul pereche există la nivel de concepție doar, este idealul în dragoste după care toată lumea tânjește, deși știm cu toții faptul că într-o relație sentimentele nu sunt egal distribuite de-o parte și de alta a indivizilor. Cel care iubește mai mult are de suferit.

Cu toții suntem dependenți de afecțiune, asta înseamnă până la urmă să fii uman, însă din cauza mentalității și a compatibilității mult mai scăzute între caractere, unii dintre noi pot întâmpina dificultăți în identificarea unul individ care să fie pe același nivel de inteligență și cu aceleași pasiuni, astfel încât să aibă un punct de pornire comun pentru o eventuală relație. Bineînțeles, dacă există atracție.

Mentalitatea este cea care joacă un rol destul de important în societatea românească a anului 2016 pentru că în ziua de azi nu mai există seriozitate. Până să ai impresia că ai găsit sufletul pereche, trebuie să găsești întâi pe cineva dispus să se încurce într-o relație de lungă durată. E destul de dificil, pentru că nu mai există responsabilitate sau respect în societate. Toată lumea dorește doar distracție, fără implicare pe termen mediu și lung. Astfel, dacă discutăm despre sufletul pereche, discutăm despre sufletul care-ți va fi alături până în ultima ta clipă de existență.

Compatibilitatea este de asemenea cheia ce desface lacătele porții ce duce către relația de lungă durată. Dacă reușești să treci peste hopul mentalității și reușești să găsești o persoană dornică să încerce o relație de lungă durată cu tine, trebuie să treci de hopul compatibilității. Compatibilitatea este foarte scăzută între cuplurile românești pentru că pe măsură ce avansăm ca și civilizație, nu mai avem răbdare să ne cunoaștem. Cuplurile se căsătoresc prea devreme apoi tinerii constată că nu au de fapt nimic în comun. Compatibilitatea în cuplu este extraordinar de importantă și merge cot la cot cu inteligența.

Într-un cuplu, trebuie să existe același nivel de inteligență, altfel, nu poate exista nici compatibilitate. Cei care încă își caută sufletul pereche trebuie să țină cont de acești 3 factori: mentalitate, compatibilitate si inteligență. Cred că nu sunt singurul care consideră o adevărată provocare descoperirea unui caracter care să respecte întocmai cele 3 cerințe mai sus exemplificate, nu? Astfel, sufletul pereche devine ceva SF, devine mai mult un concept prin care noi oamenii exprimăm un ideal.

One Response - Add Comment

Reply