Cea care zâmbește

Pentru unii dintre noi, de multe ori pare imposibil să zâmbim. Avem atâtea probleme și de cele mai multe ori, superficiale. Suntem supărați dacă nu reușim să ne cumpărăm o mașină bengoasă, dacă nu reușim să ne cumpărăm o casă scumpă, dacă nu reușim să ne luăm concediu să mergem la mare, dacă nu reușim să ne cumpărăm un telefon pe care ni-l dorim și așa mai departe.

Dar oare fericirea în asta constă? În obiecte? Avem nevoie de obiecte ca să zâmbim?

Săptămâna trecută am văzut un lucru care m-a emoționat destul de mult. Plecam din port iar la calea ferată m-am oprit pentru câteva secunde să urmăresc o fată într-un cărucior electric ce venea înspre port. Zâmbea.

Și atunci, am stat să mă gândesc la ce înseamnă fericirea și la modul în care o cântărim. Când am văzut acel zâmbet pur și sincer, am rămas pur ți simplu blocat. Se vedea că fata se simțea senzațional în momentul în care era în natură deși condiția fizică a împins-o într-un cărucior cu rotile. Nu era tristă că nu poate merge, se bucura de posibilitățile pe care le avea și era fericită în sinea ei. Mă pricep la oameni și îmi pot da seama când un zâmbet transmite un sentiment sincer.

Și acum regret că nu m-am dus să o cunosc. Cred ca aș fi avut atât de multe de învățat de la ea… Poate că aș fi învățat și eu o dată pentru totdeauna cum să mă eliberez de chingile materialismului. Chiar aș vrea să învăț cum mă pot bucura de ceea ce am fără să fiu întotdeauna nemulțumit că nu am mai mult. Asemenea oameni ar trebui dați drept exemplu și felicitați. De obicei oamenii cu probleme au tendința să se retragă din societate și e un lucru extrem de rău. Marginalizarea e distructivă.

Deocamdată nu am mai întâlnit-o pe cea care zâmbește, însă vă promit și îmi promit că dacă o mai zăresc vreodată prin oraș o să o opresc 5 minute pentru un scurt interviu. Sunt sigur că atât eu cât și mulți alții avem de învățat de la oameni speciali pentru că trăim veșnic nemulțumiți de ce avem. Să ne oprim o secundă din gândire și să e întrebăm ce s-ar întâmpla cu noi dacă am fi în locul fetei din căruciorul cu rotile. Atunci, ce-am face dacă acum suntem nemulțumiți?

Reply