Care este cel mai frumos mărțișor?

Avem o tradiție destul de frumoasă în România. O dată cu sosirea primăverii, pe 1 martie, femeile și fetele primesc așa-zisele mărțișoare. Totuși, ce este mai important? Să respectăm o simplă tradiție sau să ducem ideea puțin mai departe și să căutăm cel mai frumos mărțișor?

Probabil că orice român a observat că încă din februarie prin orașe au început să apară acele tarabe pline cu mărțișoare ieftine. Simbolul primăverii, roșu-alb, a transformat România într-o țară bicoloră.

Probabil că majoritatea bărbaților s-au înarmat cu mărțișoare care mai de care mai interesante și au pornit voioși să vestească atât venirea primăverii calendaristice, dar și un sentiment, fie de iubire sau de prietenie.

Se spune că bărbații sunt cei care trebuie să dăruiască aceste mărțișoare femeilor pe care le cunosc, însă eu unul schimb tradiția si mă orientez doar asupra femeilor importante din viața mea. Nu este vorba de bani, deși până la urmă am observat că au apărut soluții pentru cei care doresc să scape de cheltuială în perioada 1- 8  martie, vă asigur că nu este cazul meu.

Pur și simplu nu pot să dăruiesc orice oricui, deși îmi place să văd bucuria din ochii celui care primește. De 1 și 8 martie, prefer să dăruiesc cele mai frumoase mărțișoare doar femeilor importante din viața mea. Dar care este cel mai frumos mărțișor?

Ei bine, cel mai frumos mărțișor este o împletitură. Un gest frumos alături de un mărțișor deosebit și o vorbă foarte frumoasă. Câți dintre voi v-ați ostenit să fabricați mărțișoare handmade pe care să le distribuiți alături de mesajul ”ești frumoasă”?

Câți dintre voi v-ați ostenit să cumpărați un mărțișor mai scump, nu acela banal de 2 lei? Sunt sigur că nu prea mulți și asta denotă din păcate multă superficialitate și neseriozitate. Toată lumea se înghesuie să dăruiască ceva simbolic, însă nu vrea nimeni să transforme gestul în ceva ce înseamnă mai mult de cât un simbol.

Mărțișorul dăruit pe 1 martie după părerea mea trebuie să fie o declarație de dragoste sau de prietenie. Din acest motiv sunt de părere că nu trebuie dăruit oricui.

Cel mai frumos mărțișor  pe care îl poți da unei fete este respectul, indiferent că sunteți doar prieteni sau iubiți. Respectul este universal iar faptul că îi spui treaba asta în mod direct sau prin intermediul unui mărțișor mai personalizat, cu siguranță reușești să anunți sosirea primăverii ca la carte.

Reply