Cat de sanatoase sunt de fapt ceaiurile si de ce nu avem o traditie in consumul lor?

Din pacate, noi nu avem o traditie in ceea ce priveste ceaiul, ceva asemanator englezilor. La noi e mare boala cu cafeaua. Una doua, hai la cafea, una doua, dam pe gat cate 3-4 cafele pe zi fara sa stam pe ganduri. Romania cred ca se situeaza in topul tatilor din UE in ceea ce priveste consumul de cafea. Drept urmare, si numarul foarte mare de cafenele pe care le vedem la fiecare colt de strada. Sunt curios cati dintre voi ati incercat un ceai de ghimbir de la Bioportal, in locul cafelei dimineata?

Ei bine, sunt sigur ca poate nici 0.5% din totalul populatiei acestei tari nu ar renunta la cafeaua sfanta, cea de toate zilele, pentru un ceai de ghimbir. Daca oamenii s-ar interesa putin in legatura cu efectele ceaiurilor, ar intelege de ce in alte tari se consuma aceste licori in cantitati industriale. Aveti aici un articol despre acest ceai de ghimbir, mai sus mentionat, foarte recomandat dupa sarbatorile de iarna in care se face abuz de absolut orice, dulciuri, bautura, mancare grasa si nesanatoasa.

De ce un intreg occident prefera ceaiurile in detrimentul cafelei?

Ceaiurile au fost folosite pe post de medicamente inca din cele mai vechi timpuri. Daca la vremea respectiva plantele erau singurele remedii la care oamenii puteau apela, iata ca zeci, sute de mii de ani mai tarziu, oamenii inca se bazeaza pe efectele tamaduitoare ale plantelor sub forma ceaiului. Ceaiurile sunt capabile sa revigoreze pana si cele mai obosite organisme si sa ofere acea stare de bine. Starea de bine apare din pricina antioxidantilor prezenti in aceste licori, care combat toxinele din organism…

Dupa cum spuneam si mai sus, noi nu avem o traditie in a bea ceai si nu este ceva iesit din comun intrucat nu avem traditii care sa ne ajute sa mentinem o stare de sanatate. Noi mergem pe traditii din cele mai nocive precum fast-food, cafea in cantitati industriale consumate zilnic, energizante si asa mai departe. Suntem departe de un occident axat pe sanatate, pe ceaiuri, si din pacate cred ca mai trebuie sa treaca inca vreo 25 de ani pana sa scapam de aceasta mentalitate pro imbolnavire voluntara.

Reply