Tu ce cadouri mai daruiesti copiilor?

Copiii din ziua de azi sunt atat de rasfatati, incat uneori mi-e si ciuda ca m-am nascut in anii 80, mai precis in 1988. Copilaria mea a insemnat anii ’90, fac parte din Generatia cu Cheia la Gat, copiii care isi faceau singuri jucarii intrucat atunci nu exista nici diversitate nici bani… Parca toti eram la fel de saraci si nu existau atatea diferente si prejudecati. Astazi, copiii au de unde sa aleaga. Doresc niste cadouri din ce in ce mai scumpe, mai tehnologizate cand in realitate cele mai potrivite cadouri pentru copii sunt jocurile educative. Putini parinti isi dau seama de treaba asta si continua sa pompeze tehnologie in ai lor copii, indepartandu-i de gandire si de dezvoltare.

Nu stiu voi, insa eu de fiecare data cand sunt chemat la ziua unui copil, cumpar drept cadou ceva jocuri logice sau ceva jocuri de inteligenta, ori ceva puzzle. Nu imi place sa daruiesc lucruri care tampesc. Tehnologia in mainile celor mic este buna pana la un anumit punct, insa 99% dintre parinti nu stiu nici cand sa opreasca efectul negativ a prea multa tehnologie, nici cand sa stopeze a mai umfla tehnologie in mintea celor mici. Acestia au nevoie si de educatie elementara, logica.

Ultima data cand am fost la ziua unui prieten, care avea un nepotel, i-am luat si celui mic ceva, am ales un joc fin gama de jocuri de matematica de la Edu Class. Au niste joculete in magazinul asta online de-mi vine mie sa le cumpar si sa le pastrez, ce sa mai zic de un copil. Bineinteles, am stiut dinainte faptul ca pustiul apreciaza asemenea lucruri. Nu stiu daca veti putea convinge in schimb alt copil  care sta mereu cu nasul in iPhone ca un joc de matematica poate sa fie mai interesant. Poti sa incerci, sunt copii si nu stii la ce sa te astepti de la ei… Daca nu ii place neaparat matematica puteti sa opta pentru orice alt tip de joc educativ, cu siguranta veti gasi ceva interesant pe pagina celor de la EduClass.ro.

Reply