Tandretea… Cine o vrea, cine o cauta?

Din punctul meu de vedere, tandretea este atributul principal al unui gentleman. Tandretea face intotdeauna casa buna cu romantismul si afectiunea si  este un obicei calitatea oamenilor care pot sa simta in adevaratul sens al cuvantului iubirea.

Tandretea se naste automat din iubire si cred ca toti o dorim. Toti suntem disperati dupa afectiune intr-un fel sau altul. Din punctul meu de vedere nu exista persoana care sa nu aiba suflet, care sa nu simta nevoia de a fi iubit. Astfel se naste si nevoia de a primi si a da tandrete…

De cate feluri este tandretea?

Daca stam putin sa analizam tandretea, am putea spune ca poate fi dozata, are mai multe intensitati. Discutam in prima faza de tandretea parentala, cea care trebuie oferita copiilor nostri, cea pe care o primim in special de la mame in primii ani de viata. Este cea mai importanta pentru noi, intrucat cei care de obicei cresc fara parinti raman dependenti de afectiune pentru tot restul vietii.

Urmeaza apoi tandretea amicitiei, cea care apare intre prieteni foarte buni. Tii foarte mult la o persoana si o imbratisezi prieteneste atunci cand are o problema sau pur si simplu ca sa ii demonstrezi cat de mult o iubesti. Exista o dragoste speciala intre prieteni si tandretea trebuie sa fie la ea acasa.

Tandretea din iubire este cea mai puternica si cea pe care cu totii o dorim, indiferent ca suntem genul de oameni mai duri sau mai calmi, mai afectuosi. Viata nu poate fi traita de unul singur, nu a fost conceputa pentru asa ceva. Tandretea este cea care apropie doi oameni si satisface nevoia de afectiune.

Care este relatia dintre tandrete si afectiune

Practic, afectiunea este infaptuita prin intermediul trandretei si discutam deja despre un gest. Acest gest are rolul de a scoate in evidenta doua lucruri destul de importante: iubirea celui care este tandru si iubirea celui care accepta tandretea, caci practic tandretea este un fel de dar…

Socotind tandretea un dar, cu siguranta este genul de cadou cu care ne putem hrani cel putin spiritual. Linistea si pacea interioara poate exista deplin in momentul in care intervine tandretea cuiva. Probabil nu de putine ori ati observat cata liniste va cuprinde in momentul in care cineva va tine in brate si va mangaie tandru. Tandretea este una dintre caile de a dobandi liste si pace sufleteasca.

Din punctul meu de vedere, cei care nu sunt tandrii nu se iubesc. Nu ai cum sa iubesti pe cel de langa tine si sa nu simti nevoia sa il mangai, sa il alinti, sa il tii in brate. Nu exista asa ceva si aici tin sa atrag atentia femeilor care sustin ca si-au cautat fericirea in alta parte din cauza ca barbatii lor nu puteau oferi tandrete. Ei bine, au facut o alegere buna, intrucat au avut alaturi barbati de piatra, incapabili sa iubeasca, nu incapabili sa ofere tandrete… Voi? Cum simtiti tandretea?

Reply