Cat % conteaza aspectul fizic?

Aspectul fizic este cel care din pacate, guverneaza regula intemeierii unei relatii. Discutam in articolul trecut despre legea atractiei iar acum o sa vin cu cateva completari legate de cat de mult conteaza aspectul fizic intr-o relatie, in functie de varsta. Pe masura ce imbatranim, devenim alti oameni cu alte prioritati si cu alte ganduri, ne maturizam si ne orientam catre siguranta si incredere, nu inspre lucruri trecatoare precum frumusetea. E ok si cu frumusetea, insa doar la inceput…

Perioada 12 – 20 ani

Sunt primii ani in care simtim iubirea, insa este ceva bazat 100% pe atractie fizica. Nu-mi spuneti mie ca la 18 ani va dati pe spate cand un tanar vine la voi cu o floare… Nu, este perioada in care totul se bazeaza pe aspectul fizic. Daca-ti place fizic cel de langa tine e clar ca o sa il accepti pentru o relatie la care speri sa fie de lunga durata.

Perioada 21 – 40 ani

Este perioada de mijloc, perioada in care conteaza in egala masura aspectul fizic cu puterea de intelegere si cu sentimentul. Este perioada in care suntem deja maturi si cautam sa ne intemeiem o familie. Dupa 20 de ani , cam dispare ideea de pura distractie atunci cand ne gandim la femei si se infiripa ideea unei relatii de lunga durata care sa se concretizeze cu o casatorie, familie, copii.

Perioada 40 de ani si peste

Este perioada in care nu prea mai mizezi deloc pe aspectul fizic, ci te orientezi 100% catre o persoana care poate sa-ti fie alaturi la bine si la rau, neconditionat. Cred ca este perioada in care nu-ti mai arde de frumusete. Adica, deh, daca exista posibilitatea sa existe, este binevenita, daca nu, nu-i problema. Oamenii sunt destul de simpli dupa ce trec de 40 de ani, desi multi ar spune ca devin mai dificili.

Aspectul fizic este ceva specific tineretii. Atata timp cat esti tanar, ai frumusetea la tine. Te-ai nascut cu ea, nu ai muncit sa o ai si din acest motiv spun ca oamenii nu ar trebui sa tina cont de ea nici macar in tinerete. Acuma, sa fim ipocriti si sa spunem ca pentru unii tineri, aspectul fizic nu conteaza, nu putem… Pentru toata lumea conteaza aspectul fizic si asta pentru ca avem intiparita o mentalitate gresita.

In momentul in care mentalitatea se va schimba in Romania si oamenii vor inceta sa mai aiba prejudecati, vor inceta sa mai imparta societatea in urat si frumos, vom avea intr-adevar o mentalitate occidentala in care conteaza mai mult omul, persoana, si mai putin aspectul fizic. Pana atunci, ramane sa ne bucuram de frumusete sau sa suspinam daca ne lipseste cu desavarsire, fiind marginalizati fara drept de apel.

 

Reply