Unde isi traduce un gentleman actele atunci cand are nevoie?

Nu de putine ori, cu totii ne-am intalnit de necesitatea de a traduce dintr-o limba straina niste acte, fie ca a fost necesar pentru a inscrie masina sau pentru a le prezenta unui judecator in instanta. Bineinteles, fiecare dintre noi am avut parte de niste servicii de calitate sau dezamagitoare, in functie de cei la care am apelat. In articolul urmator, o sa prezentam cum isi traduce un gentleman actele atunci cand are nevoie… Acesta apeleaza intotdeauna la traducere de documente engleza-romana la Academiadetraduceri.ro.

In primul rand, un gentleman nu sta la coada. Se simte un domn, nu o minge de ping-pong, nu o oaie. Un gentleman nu se plimba cu hartoagele pe la notar apoi ca sa le legalizeze. Este un distins care da un ban si sta in fata. Cum sta in fata? Pai bine, apeleaza la cei de la Academiadetraduceri.ro in momentul in care are nevoie sa traduca chiar si o propozitie.  Bine, mult spus da un ban dar sta in fata, realitatea este ca da un ban si traieste civilizat, ca intr-o tara occidentala in care oamenii nu isi pierd vietile pe la cozi.

In al doilea rand, un gentleman nu lucreaza cu oricine. Are prestanta lui. Nu are incredere in mascaricii astia aparuti ca ciupercile dupa ploaie pe la colt de strada care traduc intr-un chiosc de termopan. V-am povestit intr-un articol trecut cum imi pierduse un asemenea om  niste acte ale unchiului meu pe care trebuia sa le trimita la tribunal. E multa bataie de cap cu acesti mici intreprinzatori, poate prea mici… Fac si ei traduceri bune, in sa nu cred ca se compara cu cei mai sus mentionati. Desi e limba engleza, nu e de joaca.

In al treilea rand, un gentleman doreste sa fie tratat cu respect. Ce inseamna asta? Ei bine, pur si simplu modul in care ti se adreseaza cei cu care vrei sa lucrezi pentru niste simple traduceri te pune pe ganduri. Multi iti vorbesc asa de sus, de parca tu nu ai fi client, ci ceva cersetor. Bineinteles, totul in functie de cat ai de munca cu ei si de preturi. Cu cat ai de dat mai multi bani cu atat esti mai important pentru ei si vei fi bagat in seama mai serios. Nu sunt de acord cu asemenea comportamente… Un gentleman apreciaza respectul celor de la academiadetraduceri.ro.

Reply