Cum se imbraca un Gentleman pentru prima intalnire?

Ei bine, a venit momentul si pentru un articol ceva mai serios. Daca pana acum am discutat despre modul in care femeile se imbraca sau se comporta in societate, cred ca a venit momentul sa trasam cateva linii si pentru barbati, in special in ceea ce priveste modul in care se imbraca. Daca te duci pe strada si arunci o privire, o sa vezi Turnul Babel in materie de stiluri vestimentare. Moda e praf si pulbere si nu mai exista de cat in imaginatia unor barbati cu adevarat inteligenti, numiti gentleman.

Cum se imbraca un gentleman in mod normal?

Un gentleman nu se va imbraca niciodata ca un veritabil cocalar. De fapt, stilul sau vestimentar se afla la sensul opus. Din garderoba lui nu va face parte nici costumul si cravata pentru ca traim niste vremuri in care eleganta nu mai este reprezentata doar de costum, cravata sau papion. Eleganta incepe sa isi spuna cuvantul si cred ca deseori vedem un gentleman imbracat foarte distins. Niste blugi care nu ies in evidenta prin taieturi sau diferite pete, poate un sacou ceva mai modern care nu pare a sacou.

Cum se imbraca un gentleman pentru prima intalnire

Ei bine, la prima intalnire lucrurile stau putin altfel. Stilul vestimentar pe care trebuie sa il abordezi este in stransa legatura cu locatia pe care urmeaza sa o frecventezi. Din moment ce est un gentleman, nu te vei duce niciodata intr-un club, carciuma, discoteca de cartier. Eleganta si stilul tau te va impinge de la spate sa alegi o locatie selecta precum un restaurant mai cochet si la moda. Nu unul scump, poate o pizzerie unde stii tu ca fac o pizza dementiala…

Sau poate la film, de ce nu? Stiu ca majoritatea baietilor invita fetele “la o cafea”, insa e ceva prea banal. E nevoie de un cadru mai special pentru a cunoaste o femeie de valoare, o femeie adevarata. Din moment ce esti un gentleman, inviti in oras o femeie serioasa si adevarata pe care trebuie sa o impresionezi prin eleganta si stil. Atentie, eleganta si stil am spus, nu prin opulenta sau restaurante scumpe. Faceti diferenta in a impresiona prin felul de a fi si a impresiona cu opulenta.

Pentru prima intalnire, un gentleman trebuie sa imbrace intotdeauna haine elegante. N-ai ce cauta in trening, n-ai ce cauta in pantaloni taiati. Cauta o imbracaminte comoda totusi, nu neaparat la 4 ace. Trebuie sa dai senzatia de curat, de ingrijit, de om care este atent la propria imagine si care are gusturi bune, care nu se imbraca de la China dar nici de la Hugo Boss.

Drept incaltaminte, daca-i vara, nu te duce in slapi sau papuci ca taranul. Esti un gentleman, ai nevoie de pantofi specifici. Poate mocasini sau de ce nu, pantofi in adevaratul sens al cuvantului care trebuie sa se potriveasca cu tinuta si din punct de vedere al culorii dar si al elegantei. Evita pantofii cu blugi albastri. Si, cel mai important, nu uita sa fii tu. Foloseste parfumul preferat si nu fuma de cat daca fumeaza si ea. Daca te intalnesti cu o nefumatoare, vei deveni respingator  din cauza mirosului de tutun…

Cam acesta este micul meu ghid pentru un gentleman care vrea sa fie elegant la prima intalnire… Daca aveti idei, le astept in comentarii.

One Response - Add Comment

Reply