Alegeri. Intotdeauna avem posibilitatea de a alege

Daca mergi pe strazile din Romania o sa vezi o gramada de oameni, tineri, batrani care fac o groaza de alegeri gresite in ceea ce priveste mediul inconjurator. Bineinteles ca in 90% dintre cazuri de vina este proasta educatie primita in familie, ca de exemplu a celor care arunca hartiile pe jos. Restul de 10% o fac in semn de razbunare daca municipalitatea nu le pune la dispozitie un cos de gunoi situat la o distanta cel putin decenta de locul in care se afla in acel moment.

Cred ca riscam sa devenim singura tara din Europa care va sta ingropata in gunoaie si nu avem nici un gand de schimbare. Totul se rezuma la alegeri. Acesta sa fie oare drumul pe care vrem sa mergem? Toata lumea tipa dupa o tara ca afara, insa ne batem joc de a noastra intr-un mod care nu-i va permite niciodata evolutia. Si poluarea… Pai Bucurestiul mai are putin si ajunge Beijing din punct de vedere al nivelul noxelor. Dar cui ii pasa? Nimeni, la fel ca in cazul celor care arunca gunoiul pe jos.

Exista alegeri care pot schimba in bine Romania?

Alegerile pe care le putin face individual nu ajuta cu nimic, insa, atunci cand vom face parte dintr-o comunitate precum Do The Right Mix Romania, cu siguranta o sa urniti lucrurile din loc. O asemenea comunitate a carei pagina de Facebook va invit sa o vizitati prin linkul de mai sus, este capabila sa puna putina ordine in lucruri si sa reuseasca sa inspire prin proiectele sale la o viata mai sanatoasa in adevaratul sens al cuvantului. Stiti vorba, unde-s multi, puterea creste.

Cred ca daca toti am face parte dintr-o organizatie si am face putina munca de voluntariat, cateva ore pe saptamana, orasele in care traim ar fi mult mai curate si mai frumoase. Am avea un mediu inconjurator mult mai sanatos si mai drag noua. Implicati-va cat mai mult in tot ceea ce tine de comunitatea locala si rupeti astfel bariera banalului. Intr-o lume banala, nimeni vreodata nu va misca un pai inspre mai bine…

Reply