Sa fugim sau nu de femeia divortata care are copil?

Cu totii cunoastem persoane care nu au avut parte de acea casnicie ce ar fi trebui sa tina pana cand moartea ii va desparti. Problema este ca in momentul in care casnicia se destrama dupa ani buni, inevitabil apar si copiii in peisaj, ce in 90% din cazuri sunt atribuiti de tribunal mamei. Simt in societatea din ziua de azi o foarte mare ezitare in ceea ce priveste femeia divortata care are si un copil si aici ar fi de putin de discutat pentru ca lucrurile sunt destul de complicate si exista si motive de ingrijorare dupa cum voi povesti in cele ce urmeaza.

Este femeia divortata legata de fostul pentru tot restul vietii?

Daca ne gandim logic, o femeie divortata care are un copil cu altcineva, va fi legata pentru tot restul vietii de acea persoana pentru ca exista un copil la mijloc al carui tata va veni si isi va cere dreptul la vizita. Si stai si te gandesti daca esti dispus sa accepti acest lucru, adica faptul ca femeia cu care tu ai vrea sa intemeiezi o familie este legata de alta persoana no matter what. Probabil ca daca sentimentele sunt puternice, nu prea conteaza, insa in ziua de azi sentimentele sunt cam diluate si apar aceste griji.

E posibil ca femeia divortata sa se intoarca la fostul dupa ani buni?

Ce faci daca dupa ceva timp isi da seama ca inca mai tine la fostul sot si vrea sa se intoarca la el? Iubirea e destul de complicata, sentimentele pot sa fie confuze si te gandesti ca doi oameni pot sa isi uneasca destinele din doua motive: dragoste sau interes. Daca el nu-i bogat, e clar ca a fost dragoste si invers… Daca e dragoste ce siguranta ai tu ca nou pretendent ca reusesti sa alungi total din inima ei acea persoana care aparent, a decis sa plece. S-au vazut cazuri de oameni divortati care dupa ani de zile s-au impacat si cei care au fost intre timp la mijloc, au ramas cu buza umflata.

Pai ce? Sa cresc eu copilul altuia? Femeia divortata cu un copil este evitata

Mai exista ideea conform careia, niciunui barbat nu o sa ii convina sa creasca copilul altuia. Eu cred ca cei mici nu au nici o vina pentru cele intamplate intre parinti si nu cred ca e corect sa se gandeasca in acest mod. Daca ai de gand sa incerci ceva cu o femeie divortata ce are copii din casnicia precedenta, trebuie sa accepti faptul ca si ei vor parte din familia pe care tu vrei sa o intemeiezi cu ea. Multi se sperie de aceste ganduri, ca o sa creasca copilul altuia, ca acest copil nu ii va fi recunoscator si nu o sa il recunoasca niciodata drept un tata autentic asa ca se cam feresc…

Misoginismul poate sa fie cauza principala pentru care apare femeia divortata in societate

Si cel mai ciudat este ca pluteste mult misoginism in societate, o femeie divortata va fi intotdeauna privita drept vinovata de esuarea casniciei, chiar daca ea nu a fost cea care a gresit… Asa sunt prejudecatile pe la noi prin Meltenica, unde barbatul trebuie sa fie intotdeauna cocos in casa si femeia o sluga supusa. Pai poate de-asta a aparut si divortul, din cauza prostiei barbatului care stie sa dea ordine, care se duce pe la alte femei si isi neglijeaza propria familie. Bine, nu zic ca nici femeile nu-s infidele, insa din cate am observat eu, sunt si mai mature in gandire si mai asezate in ceea ce priveste viitorul. Stiu ce vor de la viata si sunt mai putin predispuse sa isi schimbe gusturile.

Femeia divortata are dreptul la o noua sansa

Eu unul sunt de parere ca oricine are dreptul la o a doua sansa si daca va place o femeie divortata ce are si un copil, nu tineti cont de prejudecati. Cunoasteti persoana si cu timpul o sa va dati seama daca mai simte ceva pentru fostul, daca este sau nu pregatita pentru o noua incercare. Nu fugiti de oameni care au avut poate ghinion, care poate au judecat cu sufletul, nu cu mintea in tinerete. Intr-o casnicie atributiile sunt impartite, la fel si vina. Acolo unde nu mai exista intelegere si respect, nu mai exista nici viitor si ruptura este inevitabila. Cuplurile care ajung la nunta de argint si de aur ajung din cauza faptului ca se respecta, se ajuta si chiar daca iubirea paleste odata cu timpul respecta angajamentul facut in fata lui Dumnezeu: “alaturi la bine si la rau pana cand moartea va va desparti.”

 

 

33 Comments - Add Comment

Reply