Tweety, iesi din colivie! Te cauta un gentleman!

Ma uit distant pe strazile aglomerate ale Severinului si vad o multime de tineri. Ii simt reci, ii simt goi de sentimente si de interes pentru socializare. Se uita in pamant, se uita in vitrine, dar niciodata catre ceilalti oameni pe langa care trec. Dar poate ca asa trebuie sa se raceasca o societate tot mai mult tehnologizata si tot mai putin sentimentala. Acelasi sentiment de instrainare il am si cand la duc seara de seara sa alerg pe la padure, oamenii trec pe langa tine, aceiasi oameni, zilnic, dar nu ridica privirea din pamant sau din drum. Se uita asa in gol, desi tu poate le zambesti. Ei nu te vad ca le zambesti si am ajuns la concluzia ca nu ii intereseaza.

Nepasarea si golul sufletesc sunt principalele vinovate pentru disparitia feminitatii. Cred ca au trecut luni de zile de cand am vazut pe strada o fata care sa fie voioasa, zambitoare, vesela, sa se uite in jur si sa rada, sa isi doreasca sa socializeze… Nu, fetele din ziua de azi au devenit foarte inchise, foarte reci, foarte distante. Nu sunt interesate de cat de Facebook de unde isi ia portia de narcisism si admiratie. Ce nevoie sa mai simta sa ridice capul din pamant sau din telefon si sa primeasca complimente in realitate cand comentariile “frumoasa” “superba” curg pe internet?… Ce nevoie sa mai simta sa fie descoperite in realitate cand ele se dezbraca deja pentru toata lumea pe Facebook?

Eu unul aseman genul acesta de fata canarului Tweety, inchis intr-o colivie zilnic. Colivia se numeste internet si unele poate ca si-ar dori sa scape de ea, insa nu mai au feminitate, nu mai stiu sa fie distractive, haioase, copilaroase, amuzante, zambitoare, atragatoare cu alte cuvinte. Daca mergi pe strada si te uiti dupa fete, toate sunt incadrate intr-un tipar al seriozitatii crunte, nu mai stiu ce-i feminitatea adevarata, au impresia ca a fi femeie inseamna sa fie cochete 100%, dive, modele… Total fals… Un gentleman adevarat nu o sa isi doreasca NICIODATA tipare, nu o sa isi doreasca niciodata un manechin, ci o femeie capabila sa fie feminina in realitate, nu pe internet.

Si avem nevoie atat de mult de o doza de nebunie, de tiparul acela de fata care zambeste mereu fara motiv, doar pentru ca are personalitate si doreste sa creeze propria lume vesela in juru-i. Avem nevoie de femei frumoase dar nu fizic, ci sufleteste. Zambetul porneste din inima si e capabil sa scoata la suprafata un caracter pe cale de disparitie, e capabil sa scoata din colivie un Tweety mult mai atragator si mai interesant. Un gentleman adevarat o sa isi doreasca intotdeauna o dragoste pornita dintr-un zambet, dintr-o privire, niste ochi mari, negri, frumosi si sinceri…

 

One Response - Add Comment

Reply