Cu sau fara machiaj? Makeup reality

Inca din cele mai vechi timpuri, machiajul a fost o forma de a masca defectele fizice si de a oferi celor din jur o realitate deformata a individului. Trebuie sa spunem ca in Evul Mediu si chiar epoca moderna, machiajul a fost si este folosit de ambele sexe, fiecare in felul sau. Pe masura ce am avansat ca si societate, am inceput sa devenim din ce in ce mai ahtiati dupa cultul frumosului si dupa perfectiune.

Femeile sunt dispuse sa cheltuie oricat pentru un machiaj perfect

In acest articol vom face referire doar la femei pentru ca sunt pondere predominanta in ceea ce priveste machiajul. Ele sunt cele care isi doresc sa arate impecabil, fara defect, precum papusa Barbie si sunt dispuse sa cheltuie oricat pentru a-si acoperi defectele. Este oare o idee buna sa vinzi o imagine falsa? Intotdeauna am asemanat machiajul cu o tentativa ciudata de a vinde o imagine pe care tu nu o ai de fapt. Femeile din ziua de azi incep sa dea cu tone de machiaj astfel incat nu le mai poti recunoaste daca le faci o poza machiate si una fara machiaj.

Desi in prima instanta cu totii recunoastem faptul ca vrem niste femei cat mai naturale, ne bucuram destul de mult de cele machiate. Problema nu este una legata de aspect ci mai mult de principii. Observ o dorinta de atingere a perfectiunii in ceea ce priveste frumusetea fizica , dorinta care mi se pare o mare prostie pentru ca in acest mod apar prejudecatile. Femeile vor sa arate din ce in ce mai bine, asemenea unor papusi de pe rafturile magazinelor cu jucarii, insa nu cumva noi, barbatii suntem de vina?

Cine este de vina pentru o societate cosmetizata?

Bineinteles ca tot noi, barbatii, suntem de vina si trebuie sa ne asumam acest lucru. Daca nu am complimenta atat de mult falsitatea, poate ca nu s-ar fi ajuns aici. O femeie merita apreciata si laudata pentru caracter si pentru personalitate, mai putin pentru frumusete si spun asta din cauza faptului ca un om frumos nu are nici un drept cu faptul sa se laude cu frumusetea. Este doar norocos ca s-a nascut mai inzestrat, atata tot. Oamenii trebuie sa se laude cu lucrurile pe care le fac ei cu mainile lor.

Despre machiaj si frumusete

Da, totul porneste de la frumusete. Noi vrem femei frumoase, femeile vor sa arate bine pentru ca stiu ca doar cele frumoase primesc complimente si sunt apreciate. Cam asta e Romania dupa 25 de ani de libertate. Oamenii si-au format o mentalitate greu de schimbat. E greu sa convingi astazi niste femei ca nu frumusetea trecatoare conteaza, poate la fel de greu cum poti sa convingi un barbat sa se uite la o femeie mai putin inzestrata din punct de vedere al aspectului. Nu-i spun urata pentru ca nu exista oameni urati.

Femeia trebuie sa fie cat mai naturala, fara machiaj,  nu un “Kinder cu surprize”… Nu trebuie apreciata si laudata pentru ca arata bine, ci pentru ca stie sa faca ceva, stie sa fie femeie fara ajutor. Femeia cu doua fete trebuie sa dispara din societate cat mai rapid si trebuie sa ramana doar femeia apreciata pentru ceea ce este. Incetati sa mai incurajati pitipoancele si incetati sa mai venerati femeile artificiale.

Reply