Misoginismul – prostie sau realitate?

Inca din cele mai vechi timpuri, in societate s-a creat ideea conform careia barbatul este capul / stapanul familiei. Dar ce inseamna asta? Inseamna ca femeia este oare mai slaba si incapabila sa conduca? Din ce cauza barbatul a devenit stalpul de referinta al controlului absolut in familie?

In casa canta intotdeauna cocosul. Femeia trebuie batuta!

De cele mai multe ori, in Romania intalnim o mentalitate care nu avantajeaza normalul. Foarte multi barbati considera femeia proasta, slaba, cu valoare mai mica de cat ei, supusa. Pentru multi, relatia familiala dintre barbat si femeie inseamna supunere totala a femeii  si ascultare. Poate ca si obiceiurile de pe la tara au influentat acest mod de gandire, unul nesanatos daca e sa judecam lucrurile la rece.

Femeia este proasta pentru ca nu face pe placul barbatului, pentru ca nu poate sa inteleaga ce i se spune, pentru ca nu se tine de cuvant, pentru ca nu este supusa… Ei bine, trebuie sa recunoastem ca toti cei care afirma despre femei ca sunt proaste, sa-si aduca aminte ca o viata fara femeie nu poate exista. Oamenii sunt facuti pentru a trai in doi… Femeia este cea care asigura un viitor barbatului, indiferent cat de proasta este… Ea devine mama, ea creste copiii, ea asigura perpetuarea speciei umane. Daca femeia ar fi fost inutila, nu ar fi existat.

Ascult multi prieteni care se plang de iubitele lor si afirma ca merita batute din pricina faptului ca nu pot intelege anumite lucruri. Eu as spune in felul urmator: daca nu te intelegi cu cineva, il lasi si-ti cauti pe cineva care poate sa inteleaga. E clar ca intre cei doi exista diferente prea mari de perspectiva, de opinie si chiar daca la inceput atractia a primat, pe parcurs cand s-au cunsocut mai bine au iesit la iveala adevaratele trasaturi de caracter ce nu sunt compatibile.

Chiar nu are rost sa te apuci acuma sa bati femeia ca nu poate sa inteleaga ce vrei tu – seftul de trib suprem – sa-i transmiti. Daca femeia refuza sa-ti faca pe plac, gata, merita bataie… Nu mai traim in Evul Mediu. Fiecare om are personalitatea lui, unii accepta mai usor daca li se cere sa faca ceva, altii sunt mai rebeli si accepta mai greu spre deloc.

Intr-o societate moderna nu trebuie sa mai cante cocosul in casa, trebuie sa cante si gaina pentru a exista un echilibru, pentru a scapa de pecetea primitiva si de limitare. Am observat ca familiile in care barbatul dicteaza 100% sunt atat de lispite de persoectiva si de viitor… De ce? De ce sa dicteze numai unul cand exista doua minti? Unde-s doi, puterea creste, nu?

Atata timp cat barbatii vor continua sa considere femeia inferioara, nu vom avea parte de evolutie. Mentalitatea occidentala se bazeaza pe echilibru, de-asta nemtii au ajuns asa departe, la fel si francezii, de americani nu mai zic…

Teoria blondelor : blondele sunt cele mai proaste

Ei bine, unde putea sa apara teoria conform careia blondele sunt proaste daca nu in Romania, tara misoginsimului? Totul cred ca a pornit de pe internet unde au aparut cateva clipuri cu femei blonde ce nu dadeau dovada de o inteligenta iesita din comun. Daca stau sa ma gandesc mai bine, misoginismul are radacini adanc infipte chiar dinaintea aparitiei internetului, prin bancurile cu blonde pe care le citeam cand eram mic…

Prostia romanilor ca intreg, nu are margini. Pai ce legatura are culoarea parului cu inteligenta in sine? Cred ca sunt la fel de multe femei brunete cu un IQ sub mediu, de ce tocmai blonde? Ei bine, asa a ales societatea, una tot de IQ sub mediu, bineinteles. Sunt foarte multi barbati cu IQ sub mediu, poate chiar mai multi de cat femei dar despre ei nu se discuta, nu?

Atentie, femeie la volan!

Asta cu femeia la volan mi se pare unul dintre misoginismele clasice. Sunt atat de multi barbati care conduc execrabil, insa in jurul lor nu s-a creat acest mit… Internetul este plin de clipuri cu femei ce nu sunt in stare sa parcheze o masina si etc… OK, who gives a shit? Cunsoc atatea femei care conduc chiar mai bine de cat mine incat nu as putea niciodata sa afirm ca femeia la volan e un dezastru. La volan, dezastre sunt cei care nu fac ore de conducere in scoala de soferi, indiferent de sex. Cunosc barbati care au lovit aceeasi masina de 3 ori intr-o luna din vina lor… Faptul ca nu ai indemanarea necesara sa parchezi o masina nu inseamna ca esti prost, inseamna ca ai nevoie de ore de conducere extra.

Intre barbat si femeie trebuie sa existe egalitate

Egalitatea intre sexe este un aspect contemporan pe care nimeni nu il poate nega… inafara de romani. In Romania dupa cum spuneam, inca mai avem de-a face cu mentalitate inapoiata. In strainatate, vedem femeia in armata, vedem femeia pilot de avion si asa mai departe. Femeia este egala cu barbatul nu doar ca statut social, dar si din punct de vedere al mentalitatii.

Femeia trebuie respectata si cinstita. Daca nu-ti face intotdeauna pe plac asta nu inseamna ca este o carpa de sters podeaua, fara valoare si fara insemnatate. Poate ca problema e in curtea barbatilor care se cred niste regi ce trebuie slujiti pana la adanci batraneti. Femeia este importanta si merita sa i se arate acest lucru. Repet, daca ai cunoscut o femeie care merita batuta, cauta-ti alta care nu merita batuta, ci apreciata. Misoginismul mi se pare o prostie atat de mare, tipica mentalitatii din Romania, inapoiata si incapabila de schimbare. As vrea sa vad si eu ziua in care nimeni nu face prost pe nimeni, judecata celor din jur sa nu mai existe, sa nu mai existe aceste prejudecati primitive in care astazi ne scufundam cu societate cu tot.

De cand toata lumea trebuie sa se inteleaga cu toata lumea? Atata timp cat exista personalitate, exista oameni 100% diferiti. Evident, or sa apara neintelegeri intre ei dar asta nu inseamna ca daca neintelegerea apare intr-un cuplu, barbatul are intotdeauna dreptate iar  femeia este o proasta daca are curajul sa aiba alta opinie.

E destul de urat sa catalogam si sa jignim pe cei din jur doar pentru ca gandesc altfel. Unii gandesc mai mult, altii mai putin iar asta nu ar trebui sa ne schimba perspectiva perceputa de mentalitatea colectiva. Totusi se intampla, totusi suntem niste neanderthali destul de primitivi… inca… Femeia este cea care prin casatorie, iti va fi alaturi la rau (la bine, toti iti sunt alaturi) si merita respect, nu bataie.

Reply