Cum poti fi un gentleman? Ce inseamna sa fii un gentleman?

Ce este un gentleman?

Este un gentleman in ziua de azi este un simplu cuvant, dezbracat de sens si depersonalizat? Daca ne aducem aminte de anii ‘70, ‘80, ‘90, am putea sa caracterizam gentleman-ul drept acel domn imbracat frumos si si foarte politicos, cu bun simt si cu un simt al umorului destul de subtil. Inteligent, mereu cu vorbele la el si intotdeauna pus pe fapte bune. Ii place sa ajute si cel mai mult, sa faca complimente.

Mai poate cineva sa fie un gentleman in ziua de azi? Daca poate, mai are oare rost? Ei bine, vremurile s-au schimbat destul de mult daca e sa comparam cu anii 70, 80, 90… Lumea a inceput sa fie mai greu de sensibilizat. Emotia pare sa nu mai faca parte din cotidian iar canalele de transmisie a emotiei de cele mai multe ori nu sunt pe aceeasi lungime de unda. Unii pot sa emita dar nu pot sa receptioneze si invers, totul la nivel de subconstient.

E destul de dificil sa fii un gentleman in ziua de azi pentru ca, in primul rand, nu prea mai ai pentru cine. Femeile au devenit destul de reci si nepasatoare la gesturi, vorbe. Asa a devenit intreaga societate, s-a racit iremediabil. Emotia inseamna caldura, inseamna suflet, iar niste oameni incapabili sa simta aceasta caldura sunt incapabili sa dea sens existentei unui gentleman. Cu toate acestea, mai exista si o mica parte din societatea feminina ce apreciaza statura de gentleman. Apreciaza barbatii cu bun simt, apreciaza vorbele frumoase si chiar florile. Daca pentru majoritatea femeilor florile nu mai reprezinta interes deoarece se usuca in 3 zile, pentru o mica parte din femeile societatii acestea sunt inca un motiv de bucurie. Daca e sa raportam numarul femeilor capabile sa simta o emotie si sa o inteleaga la cele reci si nepasatoare, cred ca avem un 25% cu 75%. Tanara generatie vine din spate cu acel 75%, la care a contribuit Facebook prin suportul narcisismului si al auto idolatrizarii personale, televiziunea prin promovarea curvelor Crudu, Buruiana si in general a emisiunilor de divertisment monden si nu in ultimul rand, parintii, niste parinti deveniti parinti prea devreme ca sa poata fi in stare sa educe un copil. Cum sa educi un copil cand tu insuti esti needucat? Motive ar fi multe dar cui ii pasa?

Imi place sa fiu gentleman si o sa fiu intotdeauna, chiar daca traim intr-o societate cu tendinte de marginalizare a minoritatilor, a caracterelor ce nu par sa urmeze turma. Nu-mi pasa ca 75% or sa ma respinga si or sa treaca nepasatoare cand le voi oferi o floare dezinteresat… Mie imi place sa ma inconjor de oameni care pot intelege si cu mintea si cu sufletul, de oameni fara prejudecati ce sunt capabili sa ramana neschimbati indiferent de pozitia societatii, indiferent din ce directie bate vantul. Nu sunt dupa cantitate, ci dupa calitate asa ca, sa fii un gentleman in ziua de azi inseamna sa ai curaj sa admiti ca esti altfel in primul rand, si o spun fara ironie, fara lauda, fara tendinta de a deveni arogant.

Sa fi un gentleman mai inseamna sa ai personalitate

Daca preferi sa oferi o floare in locul unei seri intr-un club gandesti altfel, gandesti in felul tau. Tara e atat de plina de nulitati incapabile de a crea, incat cei care se ridica deasupra tendintei copy-paste, cel putin in ochii mei, merita toata admiratia.

Sa fi un gentleman inseamna sa spui ce simti fara sa-ti pese ca vei fi luat in deradere

De cele mai multe ori, cei respinsi sunt invingatori doar pentru faptul ca au avut curajul sa spuna ceea ce simt, iar cei care resping sunt niste ratati doar pentru faptul ca nu au avut curaj sa incerce. Prejudecatile le-au stat in cale si se pare ca nu au reusit sa se ridice de-asupra mentalitatii colective din Romania.

Sa fi un gentleman inseamna sa lasi de la tine

… si sa incerci sa ajuti intotdeauna fara sa te astepti la ceva in schimb. Sunt atat de satul de ajutorul interesat care a pus stapanire pe Romania… nimeni nu ajuta daca nu-i iese ceva… Cuvantul gentleman nu se leaga doar de relatia cu sexul feminin, poti fi un gentleman pentru toata lumea.

Sa fi un gentleman inseamna sa zambesti mereu

…si sa te asiguri ca nu produci stres inutil. Inseamna sa iti pese de cei din jur destul de mult astfel incat sa te gandesti mai mult la ei de cat la tine… Se aseamna aici putin cu definitia unui bun crestin. Da, un gentleman nu raneste si nu are de-a face cu rautatea in sine in mod intentionat.

Un gentleman nu se imbraca la 4 ace

De cat atunci cand este nevoie, cu ocazii speciale. Nu trebuie sa fii demodat, nu trebuie sa fii ciudat in sinea ta, chiar daca ceilalti poate asa te vor vedea. Un gentleman se imbraca intotdeauna asa cum crede de cuvinta, cum se simte bine si nu-i pasa ce cred cei din jur despre gusturile lui. De multe ori, moda societatii contemporane nu prea are legatura cu bunul simt sau cu bunul gust. Un gentleman se imbraca destul de frumos cat sa placa celor din jur si destul de elegant astfel incat sa se incadreze in parametri bunului gust.

Intotdeauna are rost sa fii gentleman, doar pentru ca esti altfel, ai personalitate si iti doresti sa arati asta celor din jur, uneori voluntar, de cele mai multe ori involuntar. Societatea anului 2015 are un ADN care nu se poate modifica iar acest ADN ii dicteaza: toata lumea nu trebuie sa placa pe toata lumea. Aceasta diversitate lasa loc tuturor sa isi modeleze caracterul dupa bunul plac, individual – personal sau colectiv – copy/paste. Fiecare isi alege drumul inca din tinerete asa ca, multa bafta in alegere.

Reply